retraites-najaar_header

De 5 mooiste retraites voor het najaar

Bodhitv zet weer de leukste retraites voor je op een rijtje. Kun je lekker ontspannen de donkere dagen tegemoet!

De Bodhitv-agenda staat weer zo vol met boeddhistische activiteiten, dat we bijna door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben we ze even op een rijtje gezet: de vijf leukste retraites voor dit najaar! En ok, eentje voor de Kerst.


1. Mindfulness and Self Compassion Practice, 4 – 10 oktober

Wake Up organiseert weer een jongerenretraite bij het EIAB (nabij Keulen). Hoe beoefen je zelfcompassie als je innerlijke criticus weer eens opspeelt? Een week lang doe je zit- en loopmeditatie, gezamenlijke werkmeditatie, eten in stilte, uitwisseling, spelen, zingen en samenzijn. Voor beginners en gevorderen. Neem je muziekinstrumenten mee!

Kijk voor meer informatie in onze agenda of op de site van het EIAB.


2. Retraite Ardennen, 26 okt – 1 nov

Een zenretraite van een week die plaatsvindt in een voormalig klooster in het uiterste oosten van België. Er wordt alle dagen gemediteerd, er is dagelijks een Dharmatalk en tijd voor persoonlijke gesprekken. Ook kun je yoga doen en wandelen in de prachtige omgeving. De retraite zal in volledige stilte plaatsvinden.

Kosten: € 310 + dana. Bekijk de website voor meer informatie.

3. Straatretraite Zen Peacemakers, 5 – 9 oktober

In voor een avontuur? Begin oktober kun je op straatretraite in Keulen, met Frank De Waele. Met de groep leef je een aantal dagen op straat en bedel je om geld en eten, je neemt alleen een slaapzak mee. Je bent deels samen met de groep en deels alleen. De straatretraite is een intense ervaring van loslaten. ‘In het erkennen van wat er is op straat, erkennen we ook ons eigen, thuisloze hart.’

Kosten: € 180. Bekijk alle informatie op de website.
Update: Deze retraite gaat niet door, i.v.m. persoonlijke omstandigheden van Frank de Waele.


4. Stedelijke herfstretraite met lama Jigmé Namgyal, 18 – 24 oktober

Studieretraite met onderricht uit Shantideva’s Bodhicaryavatara, door de Tibetaans-boeddhistische lama Jigmé Namgyal in Rotterdam. Wat betekenen wijsheid en toewijding in het boeddhisme? Humor is een belangrijk ingrediënt van lama Jigmé’s lessen, en altruïsme een belangrijke insteek. Je kunt ook alleen een weekend of een midweek meedoen.

Meer informatie vind je op de website.


5. Kerstretraite Maanhoeve, 24 – 26 december

Ok, het najaar is tegen die tijd echt al voorbij, maar ook deze Kerst kun je op retraite! De feestdagen kun je hier liefdevol vieren met volop meditatie, mantrazingen, lezingen en een schaapskooi om mindful voor te zorgen. De locatie is de pittoreske Maanhoeve in Drenthe, gelegen in een prachtig natuurgebied.

Kosten: € 195 + dana. Kijk hier voor meer info!

Bekijk ook de rest van onze agenda voor leuke en inspirerende boeddhistische activiteiten!

Headerfoto: Jake Barnes, some rights reserved