Het-beste-van-Bodhi-2018-3

Het beste van Bodhi 2018

Onze vijf populairste artikelen en video's van 2018 op een rij. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

We leven in een tijd vol grote uitdagingen. Hoe gaan vrouwelijke kopstukken binnen het boeddhisme hier mee om? Judith vroeg het Joan Halifax.
 |interview | augustus 2018  | 10 min. leestijd


Twee Amerikaanse spionnen zetten tijdens de Tweede Wereldoorlog een landroute uit tussen China en India. Met unieke beelden van de inheemse Tibetaanse bevolking, landschap  en het onderkomen van de dalai lama in Lhasa en andere religieuze gebouwen.

Redactie Bodhitv | video | 29 oktober 2018 | 40 min. kijktijd


De herwaardering van het lichaam, met godinnen in de hoofdrol: tantra is een bijzondere stroming binnen het boeddhisme. De Antwerpse Trijn Amrita houdt de oude traditie in ere en gebruikt hem voor het verwerken van trauma’

 | interview | 14 november 2018 |  11 min. leestijd


  1. 4: Het leven van Boeddha in de Nieuwe Kerk

De biografie van de Boeddha, verbeeld in eeuwenoude én hedendaagse kunstwerken. Dat is wat je te wachten staat als je binnen nu en 3 februari 2019 een bezoek brengt aan de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Bodhi ging erheen met Maarten Olthof.

 | video | 25 oktober 2018 | 6 min. kijktijd


Zenmeester Thich Nhat Hanh, de monnik die mindfulness naar het Westen bracht en in 1967 door Dr. Martin Luther King jr. werd voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede, heeft een revolutionair voorstel om het klimaatprobleem aan te pakken. ‘The way out is in’, zegt hij. ‘De oplossing voor klimaatverandering ligt binnen onszelf’.

De Boeddhistische Blik | video | 17 oktober 2018 | 60 min. kijktijd