Doneer
Chögyam Trungpa

Live interview met Han de Wit over Chögyam Trunga

Zen Centrum Amsterdam lanceerde in juni dit jaar 'Zen in de Pod': podcasts over zen en mystiek. Een serie gesprekken met zenleraren en experts over hun boeddhistische en mystieke inspiratiebronnen. In dit tweede deel een gesprek met Han de Wit over Chögyam Trungpa, oprichter van de wereldwijde boeddhistische organisatie Shambhala.

Wie was Trungpa Rinpoche en wat is zijn gedachtengoed? Wat betekent dit gedachtengoed voor Han de Wit persoonlijk en voor zijn beoefening? Wat kunnen wij nu van Trungpa Rinpoche leren? Wat zijn zijn belangrijkste lessen voor ons leven nu? Aan de hand van deze vragen gaat Remco Pijpers, zenstudent bij Zen Centrum Amsterdam, in gesprek met Han de Wit. Het interview maakt deel uit van de nieuwe podcastserie Zen in de Pod.

Han de Wit richtte in 1977 in Amsterdam het eerste Shambhalacentrum van Europa op. Hij was door meditatiemeester Chögyam Trungpa Rinpoche een jaar eerder in Amerika gemachtigd om de boeddhistische visie en meditatiebeoefening te onderrichten. Rinpoche (1939-1987) was een Tibetaanse geestelijke, kunstenaar en oprichter van de wereldwijde boeddhistische organisatie Shambhala.

Als wetenschapper geniet dr. Han F. de Wit internationaal aanzien met zijn onderzoek naar de psychologische inzichten, die in spirituele tradities te vinden zijn. Hij heeft prachtige boeken op zijn naam staan, waaronder ‘De verborgen bloei’ en ‘Het open veld van ervaring’.


Meer informatie
Beluister de podcast via de website van Zen Centrum Amsterdam