Doneer

Over Bodhi

Bodhi (voorheen Bodhitv) is het platform voor hedendaagse en historische boeddhistische wijsheid, informatie en actualiteit. Met verhalen, reportages, interviews en columns onderzoeken we de dynamiek tussen het boeddhisme en de huidige cultuur en samenleving. We verspreiden het boeddhistisch gedachtegoed en houden het levend.

We informeren belangstellenden over de boeddhistische programma’s op de televisie en geven daarover achtergrondinformatie. We verkennen frisse perspectieven en bespreken gebruiken en technieken om verlicht(er) te leven. Centraal bij Bodhi staan het cultiveren van inzicht en compassie – het ontdekken van de werkelijkheid zoals zij is, en zorgdragen voor een mooiere wereld.

We nemen de kern van de boeddhistische leer als uitgangspunt: De wens van alle wezens om vrij te zijn van lijden (dhukkha).

Oorsprong
Bodhi is van oorsprong een initiatief voor jongeren van de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS). Per 31 december 2015 is de BOS gestopt als onafhankelijke publieke omroep. Bodhitv kon wél blijven bestaan dankzij de steun van ‘Stichting Vrienden van de BOS’, ooit opgericht om naast de uitzendingen van de BOS ondersteunende activiteiten te ontplooien.

Toelichting op naamgeving van de stichting
Per 1 januari 2017 is de naam Stichting Vrienden van de BOS gewijzigd in: ‘Stichting Bodhi Vrienden van de Boeddhistische Media’. Via Bodhi houdt zij de boeddhistische inspiratie en dialoog levend. Op de colofon pagina lees je wie er verantwoordelijk zijn voor het maken en vullen van deze website.

Steun bodhi en word donateur
Voor slechts 19,50 euro per jaar ben je al al donateur van de Stichting Bodhi Vrienden van de Boeddhistische Media en hou je Bodhi in de lucht. Door jouw vriendschap kunnen we boeddhisme in de media in beeld houden. Doe met ons mee!

Meld je hier aan als donateur >>

Ben je al donateur, en wil je je gegevens wijzigen?
Stuur een mailtje aan vriend@bodhitv.nl. Dat geldt natuurlijk ook voor mensen die al donateur waren toen we nog Stichting Vrienden van de BOS heetten.

Waarom de naam Bodhi?
Het woord ‘bodhi’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘ontwaken’. Het is de wortel van het woord Boeddha en boeddhisme.

Algemene vragen of opmerkingen?
Mail naar: info [at] bodhitv.nl

Heb je een vraag voor de redactie?
Mail naar: redactie [at] bodhitv.nl

Redactieadres
Bodhi Redactie
Wagenschuurstraat 5
8043 XW Zwolle

 

 

Boeddhistisch nieuws in je mailbox

Schrijf je in voor de Bodhi nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en acties.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.