Doneer

Wie maken Bodhi?

Achter Bodhi schuilt een klein team van freelance journalisten, columnisten, filmmakers en marketingexperts. Daarnaast wordt Bodhi ondersteund door een driekoppig bestuur. Lees hier meer over de mensen achter Bodhi.  

Algemene vragen of opmerkingen?
Mail naar: info@bodhitv.nl

Heb je een vraag voor de redactie?
Mail naar: redactie@bodhitv.nl

Redactieadres
Bodhi Redactie
Burgemeester Weertsstraat 41
6814 HM Arnhem


Kitty Arends – Redacteur
Freelance redacteur en tekstschrijver en van 2014 tot 2021 hoofdredacteur van Bodhi. In het boeddhisme vindt Kitty een leidraad voor haar professionele en persoonlijke leven.
Misha Beliën – Filmmaker
Documentairemaker, zenbeoefenaar en filosofiedocent. Maakt sinds 2017 video’s voor Bodhi en sinds 2020 documentaires voor de Boeddhistische Blik.
Jolanda van Benthem – Redacteur
Sinds 2014 actief als journalist voor Bodhi. Jolanda debuteerde in 2020 als essayist en won de Joost Zwagerman Essayprijs.
Jolanda Breur – Redacteur
Hoe geven we zin aan ons leven? Hierover schrijft Jolanda met een cultuurwetenschappelijke bril. Ze beoefent Vipassana-meditatie en Insight Dialogue.
Gabrielle Bruhn
Gabrielle Bruhn – Redacteur
Gabrielle beoefent Vipassana en begeleidt als lerares regelmatig retraites. Daarnaast is ze yogadocent. Ze schrijft ook regelmatig voor het blad van stichting Simsara.
Bay Hagebeek
Bay Hagebeek – Redacteur

Bay is meditatiebegeleider, eigenaar van een zorgonderneming, schrijver en ouder van twee kinderen. Sinds 2021 schrijft Bay voor Bodhi.

Stijn van Daele
Stijn van Daele – Redacteur

Stijn Van Daele studeerde sinologie, Chinese krijgskunst en counseling. Vanuit zijn boeddhistische beoefening onderzoekt hij het vroege boeddhisme. Hij vertaalt graag Chinese boeddhistische soetra’s en poëzie .

Tom Hannes
Tom Hannes – Columnist

Zenbeoefenaar, therapeut en schrijver. Sinds 2013 is Tom verbonden als columnist aan Bodhi. Hij schreef verscheidene boeken en opiniestukken voor Belgische kranten.

Anne Kleisen – Redacteur
Anne Kleisen is freelance journalist. Daarnaast is ze eigenaar van (yoga) Studio da Vasco en schildert ze. Anne stond aan de wieg van dit platform: van 2008-2014 was ze hoofdredacteur van Bodhi.
Loes Liemburg – Redacteur
Journalist en godsdienstwetenschapper, gespecialiseerd in boeddhisme. Loes was van 2013 tot 2015 webredacteur voor Bodhi en sinds 2015 freelance redacteur.
Florentine van Lookeren-Campagne
Florentine van Lookeren Campagne – Redacteur
Florentine is freelance journalist en schrijver, dialoogtrainer en meditatiedocent. Voor Bodhi schrijft ze over zen, meditatie en moederschap.
Sofia Opfer – Redacteur
Tekstschrijver en redacteur. Sofia schrijft vooral over groene onderwerpen als landschap, natuur en duurzaamheid. Verbinding met de natuur maakt deel uit van haar beoefening.
Evelien Otto
Evelien Otto – Redacteur
Evelien is trainer, holistisch therapeut en freelance schrijver. Gedachtes uitpluizen én opschrijven is haar dagelijkse meditatiebeoefening. ‘Hoe de mens tikt’ heeft haar bijzondere interesse. Dat vertalen in verhalen doet ze graag voor Bodhi.
Didie Schackman – Uitgever
Marketing en communicatiespecialist. Daarnaast schrijft Didie artikelen over boeddhisme in de dagelijkse praktijk. Via mindfulness geeft ze diepere betekenis aan haar bijdrage in deze wereld.
Judith Sudholter – Hoofdredacteur
Journalist en onderzoeker. Judith schrijft sinds 2018 voor Bodhi en sinds maart 2022 is ze hoofdredacteur. Daarnaast schrijft ze een boek over psychedelische planten. Judith beoefent in de traditie van Thich Nhat Hanh.
Marijn van der Waa – Support en illustraties
Online steun en toeverlaat voor Bodhi, maar het merendeel van de tijd is Marijn (strip)tekenaar. Ze is al sinds 2008 bij Bodhi betrokken.

Bestuur

Gertjan Mulder

Gertjan Mulder
Zelfstandig adviseur en procesbegeleider. Was tot eind 2012 directeur van de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) en van 2008-2014 bestuurslid van de Boeddhistische Zendende Instantie (BZI). Gertjan beoefent zenmeditatie.
Reinier Tilanus
Reinier Tilanus
Coach, trainer, consultant and interim manager. Daarnaast zit Reinier in het bestuur van de Boeddhistische Unie. Hij beoefent binnen Gelug, het Tibetaans boeddhisme.
Fokje Westerling
Fokje Westerling
Coach, communicatieadviseur, en compassie- & mindfulnesstrainer. Tevens supervisor en opleider op deze gebieden. Mediteert en studeert in de boeddhistische traditie sinds 1994 (Tibetaans, Vipassana en Zen).

Boeddhistisch nieuws in je mailbox

Schrijf je in voor de Bodhi nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en acties.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.