Stichting Duizend handen

Introductiedag Duizend Handen 17 mei 2019

Stichting Duizend Handen zet zich in voor het welzijn van (ex-)gedetineerden in Nederland. Wil je compassie in actie omzetten? Op vrijdag 17 mei aanstaande organiseert de stichting een introductiedag voor aspirant-vrijwilligers. Wees welkom en onderzoek vrijblijvend of dit vrijwilligerswerk bij je past. Meld je aan via de website van Duizend Handen.

Wat doe je als vrijwilliger?

De stichting zoekt bezoekvrijwilligers en buddy’s buiten de bajes. Ook kun je helpen bij Met aandacht buiten. Dit zijn groepen waarin ex-gedetineerden en boeddhistische beoefenaars samen mediteren. Op dit moment is een groep actief in Rotterdam. De stichting wil ‘Met aandacht buiten’ ook in andere steden en regio’s starten. Wil jij je vrijwillig inzetten voor het creëren van een veilige omgeving, voor een doelgroep die niet gemakkelijk de weg vindt naar reguliere sangha’s? Ook dan ben je van harte welkom.

Wat krijg je ervoor terug?

Actief zijn als vrijwilliger werkt twee kanten op, zo leert de ervaring. Je draagt bij aan het menswaardig bestaan van (ex-)gedetineerden. Door met compassie bij iemand te zijn, diep te luisteren en mee te leven, zonder te willen fixen of redden. Dit is fijn voor de ander en tegelijkertijd ontwikkel je je eigen kwaliteiten en je menselijk potentieel. Dat geeft voldoening en verdiept je boeddhistische beoefening.

Wanneer? Vrijdag 17 mei 2019 van 10:00 tot 15:30
Waar? Maitreya Instituut, Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen (Gelderland)

Aanmelden
Geef je op via onze website www.duizendhanden.nl via het aanmeldformulier
Of mail de coördinator: coordinator@duizendhanden.nl. Dan nemen we contact met je op.