Doneer
tv-Het-denkende-hart-van-Etty-Hillesum-header

TV: Het denkende hart van Etty Hillesum

Etty Hillesum werd postuum beroemd na de publicatie van haar oorlogsdagboek. Hoe komt het dat de woorden van deze joodse vrouw, die al meer dan 75 jaar geleden in Auschwitz is vermoord, nu nog zoveel mensen inspireren?

Bekijk nu online >>

documentaire etty hillesum
De documentaire volgt de joods Israëlische Emma en de Palestijnse Dina, die samen, geraakt door het dagboek van Etty Hillesum, een vredesproject in Israël en de bezette gebieden zijn gestart.

Aan de hand van korte fragmenten uit Etty’s dagboek hebben zij een kaartspel ontwikkeld dat zij gebruiken bij Palestijnse en Israëlische groepsbijeenkomsten. De persoonlijke zoektocht van Etty Hillesum naar een leven zonder haat, resoneert op indringende wijze bij de bezoekers van deze bijeenkomsten die soms de hoop en een uitzicht op vrede allang verloren zijn.

Als in Westerbork de namen van alle gedeporteerde joden worden voorgelezen, sluiten Emma en Dina zich aan bij een retraite van de Zen Peacemakers.

Bekijk de trailer:


Uitzending: zondag 14 mei om 15.20, door de De Boeddhistische Blik bij de KRO-NCRV. 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV:E: info@kro-ncrv.nl

Lees ook ‘Etty Hillesum: inspiratiebron voor boeddhisten’ van Geertje Couwenbergh