Doneer
Stichting Duizend handen

Vacature: Word jij coördinator bij Stiching Duizend Handen?

Stichting Duizend Handen zoekt een enthousiaste coördinator die wil pionieren en bouwen aan een vrijwilligersnetwerk van maatschappelijk geëngageerde boeddhisten. Vrijwilligers van de stichting zetten zich in voor gedetineerden en ex-gedetineerden in Nederland.

Stichting Duizend Handen zoekt een proactief en creatief persoon met organisatietalent. Beschikbaarheid gemiddeld 4 uur per week. Het gaat om een freelancefunctie. Het tarief bedraagt 50 euro per uur exclusief BTW. Voor het uitoefenen van de functie van coördinator is het verplicht om een VOG (verklaring omtrent gedrag) te kunnen overleggen.

Tot de taken van de coördinator behoren:

– het werven van vrijwilligers;
– organiseren van introductie- en terugkomdagen;
– helpen bij matching van vrijwilligers met gedetineerden en (ex)gedetineerden;
– bijhouden van de landkaart van de inzet van vrijwilligers;
– coaching van vrijwilligers in contact met gedetineerden;
– het maken van de jaarplanning en het jaarverslag;
– meedenken over training- en opleidingstrajecten voor vrijwilligers;
– bijdragen aan de beleidsontwikkeling van Duizend Handen;
– netwerken binnen boeddhistisch Nederland, met Justitie en de andere ketenpartners;

Kwaliteiten die we zoeken:

– ervaring met het werkveld van Justitie of bereidheid zich dit werkveld eigen te maken;
– organisatietalent, proactief en flexibel;
– zelfstandig en ook als teamspeler kunnen opereren;
– goede communicatieve vaardigheden;
– verbindend;
– coachende kwaliteiten;
– organisatie-sensitief;
– secuur omgaan met privacy gevoelige informatie;
– betrouwbaar;
– bereid om te werken in avonduren of weekenden

Herken je je in deze duizendpoot, het profiel dat we zoeken? Wil je compassie in de praktijk brengen door de doelen van Stichting Duizend Handen te helpen verwezenlijken?
Solliciteer door een motivatiebrief en je CV te mailen naar jacco@duizendhanden.nl vóór 1 juli 2021. Gesprekken vinden plaats vanaf week 27.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie neem contact op met de secretaris van de stichting, Ulli Fischer, via ulli@duizendhanden.nl. Voor informatie aangaande de procedure neem contact op met de voorzitter, Jacco van de Velden, via jacco@duizendhanden.nl of bel met 06-55683113.


Duizend Handen is gelieerd aan de Boeddhistische Unie Nederland (BUN). Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vier leden, waar de coördinator intensief mee samenwerkt en ook verantwoording aan aflegt. Daarnaastzijn de boeddhistisch geestelijk verzorgers die in Nederlandse gevangenissen werken, belangrijke samenwerkingspartners.

Alle betrokkenen bij Duizend Handen onderschrijven de doelstelling om vrijwilligerswerk te ontwikkelen vanuit boeddhistische grondslag en zijn zelf geworteld in de traditie. Er wordt zo’n 10 keer per jaar (meestal digitaal) vergaderd, meestal in de avonduren.