Doneer
1620-book-read-people-countryside-young-buddhism-pxhere

Ga op ontdekkingsreis langs de lessen van de Boeddha

De soetta's of soetra's zijn uitspraken van de Boeddha. Die werden eerst mondeling doorgegeven en later opgeschreven. Donateurs van Bodhi maken kans op gratis deelname aan een cursus over de betekenis van de soetta’s voor ons en de tijd waarin wij leven.

De cursus wordt georganiseerd door Amsterdam Inzicht Meditatie. En begeleid door Victor Melenhorst, die niet-westerse filosofie studeerde, en daar ook les over geeft.

Uit de cursusbeschrijving:

“Omdat de soetta’s niet altijd makkelijk zelf te lezen zijn, doen we dat in deze cursus samen. We zullen een keuze uit een aantal belangrijke Soetta’s doornemen. Om de andere week komen wij op maandagavond bijeen, en bespreken een tekst. Het zullen geen ingewikkelde colleges worden, maar informele avonden, waar wij samen op zoek gaan naar de betekenis van de soetta’s voor ons, nu, in de tijd waarin wij leven.

Voorafgaand aan de soetta-sessies is op dezelfde locatie de maandagavondmeditatie, van 18.00 tot 19.30 uur. Het is mogelijk beiden te combineren; eerst samen mediteren, daarna soetta’s lezen.”

Deze actie is inmiddels verlopen, de winnaar heeft per email bericht ontvangen.

Nog geen donateur? Schrijf je hier in. Alle inzendingen worden handmatig gecontroleerd.

Praktische informatie:

Data: 30 oktober, 13 november, 27 november en 11 december.

Tijd: steeds van 20.00 tot 21.15 uur.

Locatie: WG terrein, Spiegelzaal, hoek Anna Sprenglerstraat en Ketelhuisplein in Amsterdam.

Kijk hier voor meer informatie over deze soetta-cursus.

 

Omslagafbeelding: lezende jonge boeddhisten via Pxhere.