Doneer
documentaire-sing-me-a-song

Documentaire: Sing me a song

Wat gebeurt er als nieuwe technologieën hun intrede doen in het klooster? In de documentaire Sing me a song is te zien hoe de 17-jarige Bhutanese monnik Peyangki steeds meer vergroeid raakt met zijn smartphone. De twijfel bij Peyangki groeit: ligt zijn toekomst nog wel in het klooster? Zondag 22 augustus, om 14:50 op NPO2.

Bekijk de uitzending op NPO Start ->
Bekijk de documentaire Sing me a song

In Buthan raakt de 17-jarige monnik Peyangki door de intrede van smartphones afgeleid van de dagelijkse rituelen van het kloosterleven. Hij heeft middels WeChat een vriendin in de stad opgedaan en is compleet vergroeid geraakt met zijn telefoon, net als al zijn vrienden in het klooster. Zelfs tijdens het bidden kunnen ze hun blik niet van hun mobieltje afhouden.

De film is een vervolg op Happiness – uitgezonden door de Boeddhistische Omroep in 2014. In deze docu volgt de Franse regisseur Thomas Balmès Peyangki op 8-jarige leeftijd. Op dat moment wordt zijn afgelegen bergdorp als één van de laatste dorpen aangesloten op het elektriciteitsnetwerk van Bhutan. Iets waar het hele dorp naar uitkijkt, want met stroom doet televisie en internet zijn intrede.

Net als in Happiness laat Balmès de impact zien van nieuwe technologieën en sociale media op het leven van individuen en traditionele gemeenschappen en hoe deze de wereld onomkeerbaar veranderen.

documentaire sing me a song

2019 Frankrijk, Duitsland, Zwitserland
Regie: Thomas Balmès


‘Sing me a song’ is te zien op zondag 22 augustus, rond 14:50 op NPO2 bij de De Boeddhistische Blik van de KRO-NCRV.

Vragen of opmerkingen over deze uitzending? Je kan terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV: info@kro-ncrv.nl