Doneer
Food for Thought

Filosofisch tafelen

Goede gesprekken en goed gevulde borden met biologisch eten. Dat is Filosofisch tafelen. Zeven diners op bijzondere locaties, naar de serie en het boek Food for Thought, georganiseerd door Viewpoint Productions, KRO-NCRV, Odin en FONDrottterdam. Doe mee en ga in gesprek met filosofen, chefkok Gilbert Kolff, én je tafelgenoten.

Tijdens elk diner, elke weer op een andere locatie, staat een thema centraal rondom onze voeding en de industrie. Variërend van hoe we omgaan met dieren, patenten op zaad, tot ecosystemen en onze eigen gezondheid.

Eten op een biodynamische boerderij

Food for Thought
Een creatie van chef Gilbert

Het eerste diner vindt plaats op 14 september bij De Beersche Hoeve, prachtig gelegen in Brabant, tussen eikenbossen en kleine beekjes. Op deze biodynamische boerderij worden groenten geteeld, groentezaden vermeerderd en nieuwe vrije groenterassen ontwikkeld. De centrale vraag van dit diner is ‘Bepaal jij zelf nog wel wat je eet?’ Het gesprek aan tafel wordt gemodereerd door Johan van de Gronden, filosoof, schrijver (Wijsgeer in het Wild: essays over mens en natuur), directievoorzitter KWF Kankerbestrijding en voormalig directeur van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds (WNF).

Goed met je eten omgaan

Chefkok Gilbert Kolff
Chefkok Gilbert Kolff

Food for Thought is een initiatief van Viewpoint Productions in co-productie met KRO-NCRV. “Goed met je eten omgaan, daar tijd en aandacht aan besteden met elkaar, is een van de uitgangspunten van het project”, vertelt Valérie Schuit van Viewpoint. “Gilbert Kolff is als chef verbonden aan de serie, hij is eigenaar van FONDrotterdam. Gilbert vertelt graag welke verhalen schuil gaan achter het eten op je bord. Hij ontwikkelt zijn gerechten met veel aandacht voor detail, inventiviteit en ambacht en volgt altijd zijn intuïtie en het ritme van de seizoenen. Die liefde zie ik ook terug bij Odin .”

Bewust boodschappen doen

Odin gelooft dat je met elke euro die je uitgeeft aan boodschappen een keuze maakt. En mede bepaalt hoe de wereld eruit ziet. Het is belangrijk dat we begrijpen wat de consequenties zijn van onze keuzes. Odin steunt de diners daarom graag, onder andere met de biologische producten die op tafel komen.

Meld je aan voor Filosofisch Tafelen

Per diner kunnen 25 mensen meedoen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website van Odin. Bodhi donateurs en leden van KRO-NCRV en Odin ontvangen tijdens het diner gratis het boek ‘Food for Thought – wereldfilosofie aan de keukentafel.

Biologisch dynamische boerderij Beersche Hoeve
Impressie van de Beersche Hoeve