Doneer
schrijfwedstrijd-bodhi

Winnaars schrijfwedstrijd november 2021

In november 2021 riepen we beginnend schrijvers op om mee te doen aan onze schrijfwedstrijd. Van de vijftien deelnemers selecteerden we drie winnaars: Evelien Otto, Florentine van Lookeren Campagne en Gabrielle Bruhn

Bodhi is een stichting met een kleine redactie en een team van freelance journalisten en columnisten. Dankzij de ruim 2000 donateurs heeft Bodhi een bescheiden budget om wekelijks professioneel gemaakte interviews, reportages of columns te publiceren. Bodhi staat altijd open voor het verwelkomen van nieuw schrijftalent. Om dat talent op te sporen schreven we een wedstrijd uit.

Wat waren de spelregels?

We riepen beginnende schrijvers op om uiterlijk 30 november 2021 een artikel in te sturen van tussen de 900 en 1200 woorden. Dat mocht een column zijn, een interview, of een reportage. Deelnemers waren vrij in hun keuze van het onderwerp, zolang het over boeddhisme en meditatie ging.

Selectieproces

De ‘jury’ bestond uit hoofdredacteur Kitty Arends. De belangrijkste criteria bij het bepalen van de winnaars waren:

– De link met het boeddhisme
– Boeddhistische grondslagen: is de tekst helpend, gericht op verbinding, inzicht en compassie?
– Oorspronkelijkheid
– Schrijftalent

Winnaars

Van de vijftien inzendingen selecteerden we uiteindelijk drie mensen als winnaar: Evelien Otto, Florentine van Lookeren Campagne en Gabrielle Bruhn.
Met elk van hen gaan we een deelname aan de poule van freelancers verkennen. Alle vijftien deelnemers hebben bericht en feedback ontvangen over deze uitslag.

Hoe moeders mediteren

De bijdrage van Evelien Otto was speciaal geschreven voor Bodhi en kwam daarmee in aanmerking voor publicatie. Ze schreef een stuk over mediteren in relatie tot het moederschap.

Kitty Arends over dit stuk: “In een poëtische en originele stijl maakt Evelien ons stap voor stap deelgenoot van een vraag die menig retraiteganger zal herkennen: hoe rijm ik de rust en vrede van een meditatie-oord met het stormachtige bestaan thuis? Het antwoord komt niet in een hapklaar inzicht, maar zit verstopt in de hele tekst en zelfs tussen de regels door. Zinnen die niks willen uitleggen, maar ons mee op reis nemen, naar India en de binnenwereld van de schrijver. We zien het voor ons, we vóelen wat ze bedoelt. We kunnen de pauw in het verhaal horen krijsen.”


Meer informatie
Heb je vragen over deze wedstrijd? Stuur een mailtje naar naar de redactie