schrijfwedstrijd-bodhi

Bodhi zoekt schrijftalent

Ben jij beginnend schrijver? En zoek je een podium om te schrijven over boeddhisme of meditatie? Doe dan mee aan onze schrijfwedstrijd!

Bodhi is een stichting met een kleine redactie en een team van freelance journalisten en columnisten. Dankzij de ruim 2000 donateurs heeft Bodhi een bescheiden budget om wekelijks professioneel gemaakte interviews, reportages of columns te publiceren.

Bodhi staat altijd open voor het verwelkomen van nieuw schrijftalent. Om dat talent op te sporen schrijven we een wedstrijd uit, waarbij we de 5 beste inzenders selecteren om mee verder te gaan.

Hoe werkt het?

Stuur uiterlijk 30 november 2021 een artikel in van tussen de 900 en 1200 woorden naar de redactie. Het artikel mag een column zijn, een interview, of een reportage. Je bent vrij in de keuze van je onderwerp, zolang het over boeddhisme en meditatie gaat.

In het selectieproces kijken we naar een aantal aspecten:

– De link met het boeddhisme
– Boeddhistische grondslagen: is de tekst helpend, gericht op verbinding, inzicht en compassie?
– Oorspronkelijkheid
– Schrijftalent

Wat gebeurt er met je inzending?

Alle stukken worden gelezen door redacteur Kitty Arends en een van de bestuursleden. Behoor je tot de vijf beste inzenders? Dan gaan we met jouw werk aan de slag! Je krijgt uitgebreide feedback op je bijdrage, waarmee je je stuk kunt perfectioneren. Indien nodig doen we daarna nog een rondje. Om uiteindelijk over te gaan op publicatie van je artikel. Je ontvangt hiervoor een vergoeding van 50,- euro.

Hoe gaat het daarna verder?

Heb je de smaak te pakken en is de liefde wederzijds? Dan volgt een tweede opdracht, waarbij je voor een vergoeding van 50,- euro een tweede bijdrage mag schrijven. Bevalt het resultaat en de samenwerking van beide kanten goed, dan verwelkomen wij je in onze poule van professionele freelance auteurs.


Meer informatie
Heb je vragen over deze wedstrijd? Stuur een mailtje naar naar de redactie