Doneer
programma adviesraad

Wil jij de KRO-NCRV adviseren over boeddhistische programma’s?

Wil jij je boeddhistische bevlogenheid inzetten en delen met anderen? De KRO-NCRV zoekt adviseurs voor haar Programma Advies Raad (PAR) rondom de boeddhistische uitzendingen, ook wel bekend als De Boeddhistische Blik. Lees hier meer over de inhoud van deze onbezoldigde functie.

In 2015 is de Boeddhistische Omroep Stichting opgeheven (de BOS). Wel bleef er budget beschikbaar voor het maken van boeddhistische programma’s. De BUN heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met KRO-NCRV. Boeddhistische programma’s worden nu uitgezonden onder de naam De Boeddhistische Blik. De programmacoördinator is Laetitia Schoofs (voormalig BOS-directeur).

Met het vervallen van de BOS is ook de PAR, de Programma Advies Raad van de BOS, opgeheven. De behoefte aan feedback over de geproduceerde programma’s blijft echter bestaan. Daarom stelt de KRO-NCRV namens de BUN een driekoppige commissie samen, die de programmacoördinator adviseert.

Onder de taken en verantwoordelijkheden vallen het:

  • bekijken van de uitgezonden boeddhistische programma’s
  • geven van feedback over de uitgezonden programma’s
  • geven van advies en brainstormen over nieuwe programma’s
  • netwerken om bovenstaande ook te baseren op input van andere geïnteresseerden
  • twee keer per jaar samenkomen met de commissie en de programmacoördinator

De adviseur boeddhistische programma’s die wij zoeken:

  • is bij voorkeur boeddhist
  • heeft aantoonbare interesse in boeddhistisch medialand
  • staat open voor de diverse boeddhistische stromingen en invalshoeken
  • heeft een brede kijk op het boeddhistisch gedachtegoed
  • staat open voor andere meningen en invalshoeken

Wat krijg je ervoor terug?

De functie is onbezoldigd, maar daarom niet minder verrijkend. Tweemaal per jaar bied de Boeddhistische Blik je inspirerende bijeenkomsten, waarin je van elkaar leert over hoe we het boeddhisme toepassen in de samenleving en in het dagelijks leven. Dit onder het genot van een lekkere lunch. Reiskosten krijg je vergoed.

Dus deel jij graag je boeddhistische bevlogenheid met anderen? En heb jij ideeën over hoe de Boeddhistische Blik het boeddhistische gedachtegoed optimaal naar tv kan vertalen? Dan maakt programma-coördinator Laeritia Schoofs graag kennis met je.

Geïnteresseerden kunnen zich met een motivatiebrief en kort CV tot en met eind november wenden tot: secretariaat@boeddhisme.nl

adviseur boeddhistische programma's

De KRO-NCRV streeft naar een commissie met vertegenwoordiging vanuit de verschillende boeddhistische stromingen. Idealiter zijn ook de jongere boeddhisten in de commissie vertegenwoordigd. Een kennismakingsgesprek is onderdeel van de procedure.


Bodhi draagt bij aan het promoten van de programma’s van de Boeddhistische Blik. Bekijk hier een overzicht van alle boeddhistische programma’s die je online kunt terugkijken.