Doneer
documentaire-over-rients-ritskes

Meer geluk. Documentaire over Rients Ritskes

Rients Ritskes (1957) is controversieel binnen de boeddhistische gemeenschap van Nederland. De oprichter van zenschool Zen.nl is binnen het nog jonge westers boeddhisme de motor achter een snel groeiende organisatie, die geen radiospotjes schuwt om mensen naar de meditatiemat te lokken. Wat drijft hem en wat brengt de beoefening hem persoonlijk? Zondag 11 juli om 15:25 op NPO2.

Bekijk de uitzending op NPO Start ->

Rients Ritskes

Ritskes inspireert met zijn bevlogenheid veel mensen, hij coacht managers in hoger onderwijs en het bedrijfsleven, maar door zijn soms onorthodoxe aanpak wordt zijn commerciële aanpak en zijn ego hem verweten als beweegredenen voor de groei van zijn school.

Wat drijft Rients Ritskes in zijn inspanningen?

Welke ervaringen markeren hem tot wie hij is geworden? Waarom noemt hij zich zenleraar zonder de officiële overdracht en inwijding die de zentraditie voorschrijft? En wat brengt de beoefening hem persoonlijk? Wat wil hij zelf nog leren?

In dit portret zien we Rients aan het werk als bestuurder en leraar binnen Zen.nl. We ervaren zijn leraarschap tijdens een lange stilteretraite. Ook inspireert hij mensen van de mat af te komen en hun handen te gebruiken door een zenbos aan te leggen nabij Delft.

Bij hem thuis en in zijn zentuin komen we dichter bij de persoon die achter deze dadendrang schuil gaat. Zo kan de kijker voor zichzelf bekijken hoe Rients’ streven naar de groei van Zen.nl en meer geluk in de samenleving uitpakt.


‘Meer geluk’ is te zien op zondag 11 juli, rond 15:25 op NPO2 bij de De Boeddhistische Blik van de KRO-NCRV.

Vragen of opmerkingen over deze uitzending? Je kan terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV: info@kro-ncrv.nl