Doneer
tv-The-Way-Out-Zenmeester-Thich-Nhat-Hanh-960

Documentaire over Thich Nhat Hanh: The Way Out

In deze documentaire over Thich Nhat Hanh krijgen we een revolutionaire oplossing voor het klimaatprobleem aangereikt. "The way out is in", zegt de Vietnamese zenmonnik die mindfulness naar het Westen bracht. "De oplossing voor klimaatverandering ligt binnen onszelf".

documentaire over Thich Nhat Hanh
Bekijk de uitzending op npo.nl >>

Documentaire over Thich Nhat Hanh en zijn radicale visie op hoe we beter kunnen omgaan met het klimaat.

Thich Nhat Hanh, een Vietnamese zenleraar, richtte het mindfulnesscentrum Plum Village in Zuid-Frankrijk op, waar mensen tot bezinning kunnen komen. Want In stilte zullen we onszelf en de aarde beter gaan begrijpen.

In deze documentaire volgen we twee jonge mensen voor wie de weg naar binnen tijdens hun verblijf in Plum Village tot een keerpunt in hun leven leidt. Leonardo, een knappe jonge Braziliaanse bankier, lijkt ogenschijnlijk een succesvol leven te leiden. Hij heeft een goedbetaalde baan in hartje Londen, een mooi appartement en een beeldschone vriendin, maar iets knaagt aan hem wanneer hij geconfronteerd wordt met burn-outklachten.

documentaire over Thich Nhat Hanh

De vredesactivist Eddie trekt ten strijde tegen de fracking industrie in zijn geboorteplaats Liverpool. Het betekent het begin van een stressvolle periode in zijn leven, want hoe houd je je vreedzaam staande in een omgeving waar economische belangen lijken te prevaleren boven ecologische belangen? Biedt mindfulness uitkomst?

Uitzending: zondag 28 oktober om 15.20 uur op NPO2
Regie/Camera/Geluid: Wouter Verhoeven

The Way Out wordt uitgezonden bij de De Boeddhistische Blik bij de KRO-NCRV. 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV:E: info@kro-ncrv.nl