walk-with-me-thich-nhat-hanh

De tv-première van Walk With Me: documentaire over Thich Nhat Hanh

Op zaterdag 29 januari brengt de Boeddhistische Blik de tv-première van Walk With Me, de prachtige documentaire over zenleraar Thich Nhat Hanh. Kijk zaterdag 29 januari om ca 10.00 uur op NPO2 bij de KRO-NCRV.

Bekijk de documentaire op NPO.nl >>

Walk with me

De documentaire Walk With Me is een bijzondere intieme blik op de boeddhistische gemeenschap van de wereldberoemde zenmeester Thich Nhat Hanh (Thay) die afgelopen week op 95-jarige leeftijd is overleden.

Thich Nhat Hanh: vader van de mindfulness

De boeddhistische leider bracht mindfulness naar het Westen en wordt beschouwd als vader van de mindfulness beweging en grondlegger van het geëngageerd boeddhisme. In Zuid-Frankrijk stichtte hij Plum Villlage, een leefgemeenschap waar hij samen met andere boeddhistische monniken en nonnen mindfulness tot een wereldwijd fenomeen heeft doen uitgroeien.

Thay wordt genoemd als een van de tien invloedrijkste, belangrijkste en meest representatieve leiders uit de geschiedenis van het boeddhisme, gezien zijn invloed op het hedendaagse wereldboeddhisme. Alleen al in de V.S. zijn meer dan drie miljoen boeken van hem verkocht; tien miljoen in de hele wereld.

De documentaire Walk With Me volgt drie jaar lang de leefwijze van een aantal kloosterlingen.

Titelbeeld: Marc J. Francis


  • Walk With Me is te zien bij de Boeddhistische Blik, op zaterdag 29 janauri om ca 10:00 uur op NPO2
  • Vragen of opmerkingen over deze uitzending? Je kan terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV: info@kro-ncrv.nl