Doneer
header-11

Geertje vlogt over de drie vergiften

Welke rol spelen de drie vergiften in het leven van een doodgewone doch hippe Hollandse vrouw? Geertje Couwenbergh gaat met de billen bloot en houdt voor Bodhitv een vlog-dagboek bij.

Vooraf aan haar uitdaging ging Geertje naar de boek-presentatie van Matthieu Ricard, de boeddhistische monnik, die ook aan het woord komt in de inleidende film bij het drieluik De Drie Vergiften. Na afloop sprak ze met ’the happiest man on earth’.

Hoe kijkt Geertje zelf tegen de drie vergiften aan? En waarom is zij nu juist de uitgelezen persoon om te vloggen over dingen als woede?

Dag 1 en nu al zit onze held zit er nu al goed in!

Geertje probeert de dans van de drie vergiften te ontspringen met yoga. Na afloop vraagt ze aan haar docent wat zij vindt van de vergiften.

Dag 2 en nu al lijken de drie vergiften compleet buiten beeld.Gelukkig is er al snel genoeg om boos over te worden. Omdat je vriendin haar eigen plan trekt, terwijl het de avond is voor je verjaardag! Hoe durft ze!?

En wat te denken van de nieuwe gemeentelijke hobby!? Mooie, oude bomen kappen en ze vervangen door…iew, huil, grmbl…, van die miezerige nieuwe kleintjes!

Geertje zou Geertje niet zijn als ze niet ook effe de boeken in zou duiken.

Geertje zit met haar vriendin in het vliegtuig, op weg naar La Palma en observeert een collectieve staat van onwetendheid bij zichzelf en haar medepassagiers.

Je wist het niet, maar als je eenmaal een keer op La Palma bent kom je er vanzelf wel achter: een vrouw kan echt niet zonder sieraden van lavasteen!

Geertje trekt haar conclusies.

En vergeet ook deze held niet: het vogeltje!