Doneer
actie-duizend-handen

Inzamelingsactie: Bloemen in de bajes

Eens per jaar vieren boeddhisten overal ter wereld Wesak of Boeddhadag. Stichting Duizend Handen wil op deze bijzondere dag een kleine attentie uitreiken aan mensen die vastzitten in de gevangenis. Mensen die vastzitten blijven mensen. “Veroordeel de daad maar niet de mens”, zegt de Dalai Lama.

Op de dag van de volle maan in mei wordt de geboorte, verlichting en het overlijden (mahaparinirvana) van de Boeddha herdacht. Lichtofferandes, rituelen en meditatiesessies zetten deze dag luister bij.

Laat mensen in detentie op deze dag weten dat ze niet vergeten zijn door ze deelgenoot te maken van dit boeddhistische feest.

Doneer zodat Stichting Duizend Handen hen een bloem kan geven, daarbij een kaart met boeddhistische inspiratiespreuk en een schrift om reflecties in op te schrijven. De tien boeddhistisch geestelijk verzorgers die bij Justitie werken organiseren Wesak-vieringen in de diverse penitentiaire inrichtingen door heel het land. Ze zullen deze attentie uitdelen aan de mensen waarmee ze in contact zijn.

Deel in de vreugde van Boeddhadag en doneer. Ieder bedrag klein of groot wordt gewaardeerd.

Stichting Duizend Handen zet zich in voor mensen die in de gevangenis zitten of hebben vastgezeten. Hun vrijwilligers gaan op bezoek bij gedetineerden of ze onderhouden contact door te schrijven of te bellen. Ook zijn er buddies die steun bieden bij de terugkeer in de samenleving. We doen dit in samenwerking met de boeddhistisch geestelijk verzorgers die in de gevangenis werken.

Via deze website kun je doneren


Vragen?
Kijk op de website van Stichting Duizend Handen of neem contact op met: coordinator@duizendhanden.nl

Lees ook: Boeddha in de Bajes over geestelijk verzorging in de gevangenis.