serie-over-boeddhisme-met-joris-linssen

Boeddha in de Polder: nieuwe serie met Joris Linssen

Onder het motto ‘Een crisis biedt ook kansen’ presenteert Joris Linssen in de laatste week van het jaar een tv-serie vol troost en inspiratie: Boeddha in de Polder. Vijf dagen lang zorgt Joris voor genoeg stof om het nieuwe jaar positief en fris te kunnen starten. Van maandag 27 t/m vrijdag 31 december om 19.20 uur op NPO2.

Bekijk deel 1  op NPO Start ->

Boeddha in de polder deel 1


Bekijk deel 2 op NPO Start ->

Boeddha in de polder deel 2


Bekijk deel 3 op NPO Start ->

Boeddha in de polder deel 3


Bekijk deel 4 op NPO Start ->

Boeddha in de polder deel 4


Bekijk deel 5 op NPO Start ->

Bekijk Boeddha in de polder deel 5

Het zijn onzekere tijden. De coronacrisis heeft de wereld op zijn kop gezet. Veel mensen lijden aan burn-outs en depressies. Maar er zijn ook velen die deze crisis hebben omgebogen tot een positieve levensles. In Boeddha in de Polder wil presentator Joris Linssen weten hoe ze dit hebben gedaan. Hij ervaart ook zelf dat spiritualiteit en zingeving niet betekent dat je zweverig stil op een kussen zit. Het zijn juist praktische en zinvolle hulpmiddelen in het dagelijks leven.

Yoga in het voetbalstadion

Zoals op het voetbalveld waar voetbaltrainer Gertjan Verbeek na elke wedstrijd met het elftal van Almere City de yogamat opzoekt. Of radio DJ Giel Beelen die laat zien hoe spiritualiteit zijn leven totaal heeft veranderd. Dinand en Lucy Woesthoff vertellen Joris wat echt loslaten is terwijl ze afscheid nemen van huis en haard en naar Ibiza vertrekken. Ook leert Joris opnieuw ademhalen, ontdekt hij wat de kracht van leven zonder bezittingen is van een fulltime nomade. Hoe je in stilte jezelf beter kunt horen en de kracht van de natuur ontdekt leert hij van Lucia Rijker.

Van rechter tot housefeest organisator, je hoeft je baan niet op te geven om spiritueel te leven. Zingeving is overal te vinden in de Nederlandse polder. De tuinkabouter is vervangen door het Boeddhabeeld en Joris vraagt in tuinen en huiskamers wat dit beeld betekent. Dit zorgt voor mooie spontane ontmoetingen en intieme levensverhalen.

nomade tamar kameel

Joris met Tamar, die samen met haar kameel leeft als nomade

Aflevering 1 – 27 december 2021

In de eerste aflevering neemt voetbaltrainer Gertjan Verbeek het voetbalteam van Almere City mee naar de yoga mat. Full time nomade Tamar Valkenier laat zien hoe je zonder bezit gelukkig kunt zijn, en Joris gaat opnieuw leren ademhalen bij ademcoach Kasper van der Meulen.

sjamanistische tatoeage

Joris laat zich tatoeëren

Aflevering 2 – 28 december 2021

In de tweede aflevering ontdekt cabaretière Martine Sandifort de goeroe in zichzelf, gaat Joris op zoek naar Boeddha in de polder en wordt er een sjamanistische tatoeage gezet door Kristjan Schwarz.

serie over boeddhisme met Joris Linssen

Joris krijgt dansles van Kaouthar Darmoni

Aflevering 3 – 29 december 2021

In deze derde aflevering neemt radio DJ Giel Beelen hem mee naar een cacaoceremonie. Danst Kaouthar Darmoni de ongelijkheid de wereld uit, en laat Joris zich door de mannencirkel van Sharief Niamut weer in balans brengen.

lucia rijker

Joris met Lucia Rijker

Aflevering 4 – 30 december 2021

In deze vierde aflevering neemt kickbokser Lucia Rijker hem mee in de magie van onze natuur en is hij uren stil samen met Q-dance oprichters Wouter Tavecchio en Wildrik Timmerman.

dinand en lucy woesthoff

Joris met Lucy en Dinand Woesthoff

Aflevering 5 – 31 december 2021

In de laatste aflevering ziet Joris hoe Dinand en Lucy Woesthoff Nederland loslaten, krijgt hij een les in liefde van Tibetaanse tempel beheerder Sherab en wordt kamperen eindelijk ontspannen bij Eddie en Joy van de Zen Caravan.


Boeddha in de Polder
Omroep: KRO-NCRV|de Boeddhistische Blik / Presentatie: Joris Linssen / Eindredactie: Marieke Slinkert, Eindredactie Boeddhistische Blik: Laetitia Schoofs Producent: De Coproducent

Voor meer persinformatie: Trix van Alphen en Margarétha Moerkerke
t: 020 612 7000, e: trix@publicy.nl, margaretha@publicy.nl

Ook interessant:
Interview met Joris Linssen over Boeddha in de Polder


  • ‘Boeddha in de Polder’ is te zien bij De Boeddhistische Blik, van maandag 27 t/m vrijdag 31 december om 19:20 op NPO2
  • Vragen of opmerkingen over deze uitzending? Je kan terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV: info@kro-ncrv.nl