Doneer
tv-templefood-header

Serie: Temple Food met Alain Caron en Emma de Thouars

Emma de Thouars en Alain Caron reizen door Zuid-Korea en laten zich verrassen door de boeddhistische keuken van de vier masterchefs Temple Food die het land rijk is.

Bekijk de serie Temple Food op NPO Start ->

Temple Food op NPO start

In de vierdelige serie reizen de fijnproevers Alain Caron en Emma de Thouars naar de mooiste tempels van Zuid-Korea voor een kijkje in de boeddhistische keuken.

Temple food wint enorm aan populariteit: het is vegan, lokaal, duurzaam en in lijn met de slow food trend. Tijdens een road trip langs boeddhistische tempels in Zuid-Korea ontdekken Alain Caron en Emma de Thouars dat temple food niet alleen over smaak, geur en textuur gaat, maar ook over je innerlijke gesteldheid, je bewustzijn.

In de tempels leren ze dat geen enkel ingrediënt op zichzelf staat. Elke hap is een verzameling voedingsstoffen uit het universum, inclusief de werkkracht van de boer en de mindset van de kok. Van alle boeddhistische tempelkoks in Zuid-Korea dragen er slechts vier de titel masterchef.


  • Te zien bij De Boeddhistische Blik van 8 tot en met 11 mei 2023.
  • De Boeddhistische Blik is de titel waaronder alle programma’s van de boeddhistische stroming vallen, de uitzendingen worden verzorgd door KRO-NCRV. Vragen of opmerkingen over deze uitzending? Je kan terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV: info@kro-ncrv.nl