Doneer
1620-BoR_Father and Son_2

The Birth of Resonance: de drum die de menselijke ziel raakt

Seonbin Lim (70) is een meester in het maken van traditionele trommels in Korea, maar hij wordt oud en de tradities verwateren langzaam. Hij loopt slecht en heeft een ernstige gehoorbeschadiging in zijn rechteroor. Wanneer blijkt dat hij waarschijnlijk helemaal doof zal worden, besluit hij als nalatenschap van zijn ambacht zijn ultieme drum te bouwen.

Kijk ‘The Birth of Resonance’ terug via NPO Start

The birth of resonance
Zijn zoon Dong-gook heeft het daar moeilijk mee, want hij is zijn enige leerling en hij heeft ogenschijnlijk meer interesse in judo en videogames. Tijdens het gezamenlijke, lange en moeizame maakproces van de drum, steekt Seonbin zijn zorgen over de voortzetting van het ambacht en Dong-gooks ontoereikende vaardigheden niet onder stoelen of banken.

Desondanks ontwikkelt Dong-gook een liefde voor het vak én voor de gigantische trommel die hij met zijn vader maakt. De drum moet tot leven komen tijdens de openingsceremonie van de PyeongChang Paralympics, waar Seonbin hoopt dat het geluid van de drum de menselijke ziel zal raken.

Birth of Resonance


  • De film ‘The Birth of Resonance’ is te zien bij De Boeddhistische Blik op zondag 23 oktober om ca. 15.25 uur op NPO2.
  • De Boeddhistische Blik is de titel waaronder alle programma’s van de boeddhistische stroming vallen, de uitzendingen worden verzorgd door KRO-NCRV. Vragen of opmerkingen over deze uitzending? Je kan terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV: info@kro-ncrv.nl