Doneer
the-taste-of-desire

The Taste of Desire

The Taste of Desire is een cinematografisch fysiek en zinnenprikkelende documentaire. Aan de hand van de verleidelijke oester onderzoekt de fim de complexiteit van menselijk verlangen. Zowel de vreugde en het genot van verlangen, als ook de negatieve destructieve keerzijde ervan. Donderdag 3 maart om circa 22:30 op NPO2.

Bekijk de uitzending op NPO Start ->

The Taste of Desire

The Taste of Desire is een filmische reis rond de wereld, waarin vijf ogenschijnlijk verschillende persoonlijke verhalen met elkaar verbonden raken door ieders unieke band met de oester.

In de ban van de oester

Zo is daar de burlesque-danser uit New York, die het dagelijks leven als moeder probeert te combineren met haar beruchte oester-act op de bühne. En de twee Franse Michelin-ster chef-koks, die streven te ontkomen aan de stress op de werkvloer in een door egocentrisme gedreven vakgebied.

Een jonge, Zweedse vrouw staat op een keerpunt in haar leven, nadat ze haar succesvolle modecarrière in de grote stad achter heeft gelaten om oesterduiker te worden in de vrije natuur. Een Japanse pareljuwelenmaker probeert de schoonheid in imperfecties te vinden. En tot slot volgt de film een terminaal zieke Engelse psycholoog, die zijn levenswerk – een boek over oesters – probeert af te maken voor de dood hem inhaalt.

the taste pof desire

De complexiteit van het verlangen

Door hun ambities en existentiële angsten bloot te leggen, drijft de complexiteit van het menselijk verlangen dat hieraan ten grondslag ligt naar de oppervlakte. Hoe ver zijn we bereid te gaan om onze verlangens te bevredigen? En kunnen ze ooit écht worden vervuld?


  • The Taste of Desire is te zien bij de Boeddhistische Blik, op donderdag 3 maart om ca 22:30 uur op NPO2
  • Vragen of opmerkingen over deze uitzending? Je kan terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV: info@kro-ncrv.nl