Doneer
holy isle header 1620

TV: Holy Isle

Holy Isle is een uniek klein ‘heilig’ eiland dat ligt aan de westkust van Schotland. Madelon Hooykaas maakte een poëtische impressie van het eiland en de boeddhistische leefgemeenschap aldaar. Nu online te zien.

Nu te zien op npo.nl>>

Bekijk Holy Isle op npo.nl

Lama Yeshe Rinpoche, de abt van Holy Isle, vertelt over zijn droom om van dit eiland een heilige plek te maken. Niet alleen voor boeddhisten, maar ook voor een interreligieuze gemeenschap.

Sinds 1992 is het eiland in bezit van de Rokpa Trust, een organisatie die behoort tot de Kagyu school van het Tibetaans boeddhisme. Madelon Hooykaas is zelf boeddhist en kreeg de gelegenheid om deze film te realiseren.

De film toont een poëtische impressie van het eiland: de bijzondere dieren die er leven en de inheemse bomen die speciaal geplant zijn. Lama Yeshe Rinpoche en de boeddhistische non Ani Lhamo vertellen over hun visie voor het eiland. Op het eiland worden ook cursusen gegeven en boeddhistisch retraites georganiseerd. Maar iedereen is welkom op het eiland. Tot slot zegt Lama Yeshe: “Mijn boodschap voor de wereld is: maak de geest beter en daarmee ook de wereld.”

Holy Isle is een productie van de boeddhistische stroming bij de KRO-NCRV.

Scenario en regie
: Madelon Hooykaas