Doneer
tv-the-red-turtle-still-7-2000

TV: The Red Turtle

In de eerste lange animatiefilm van de Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit spoelt een man aan op een onbewoond tropisch eiland. Hij probeert wanhopig te ontsnappen, maar telkens wordt hij tegengehouden door een rode schildpad.


Speelt de video niet goed af? Bekijk ‘m op npo.nl >>

The Red Turtle is een magisch-realistisch sprookje over de cyclus van het leven, waarin de hoofdpersoon zich moet zien te verzoenen met verlies en acceptatie. Wanneer zijn ontsnappingspogingen allemaal tevergeefs lijken te zijn, sluit hij vrede met zijn noodlot en verenigt hij zich met de natuur die fenomenaal wordt weergegeven.


De veelgeprezen film werd geproduceerd door het gerenommeerde Japanse animatiestudio Ghibli en is het speelfilmdebuut van Dudok de Wit die in 2000 een Oscar won voor zijn korte film Father and Daughter. The Red Turtle ging op 18 mei 2016 in première op het filmfestival van Cannes in de sectie Un certain regard en won de Prix spécial du certain regard. In 2017 werd de animatiefilm genomineerd voor een Oscar.

Uitzending: zondag 30 december om 15.00 uur op NPO 2
Regie: Michaël Dudok de Wit

The Red Turtle wordt uitgezonden bij de De Boeddhistische Blik bij de KRO-NCRV. 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV:E: info@kro-ncrv.nl