Doneer
tv-Thuiskomen-Een-portret-van-Hans-Knibbe-Hans-Knibbe-960

TV: Thuiskomen – een portret van Hans Knibbe

Hoe kun je het lijden van de westerse mens opheffen? Dat is de zoektocht van klinisch psycholoog, schrijver en spiritueel leraar Hans Knibbe (1949). Hij richtte de School voor Zijnsoriëntatie in de jaren '70 op. Daarnaast ontwikkelde hij een nieuwe therapeutische benadering als reactie op de - door hem ervaren - tekortkomingen in de toen gangbare therapieën.

Bekijk de uitzending op npo.nl >>

Knibbe was er diep van overtuigd dat we ons lijden kunnen overkomen. Geïnspireerd op boeddhistische psychologie heeft hij een methode ontwikkeld, waarin zowel de psychologische als spirituele dimensie zijn geïntegreerd.

In Dzogchen, een vorm van vrijzinnig Tibetaans boeddhisme, vindt Knibbe nu zijn belangrijkste inspiratie, die hij – op geheel eigen, westerse wijze – steeds verder heeft uitgewerkt tot een modern pad van verlichte levenskunst. Wat dat in de praktijk betekent is te zien in dit portret. We maken kennis met Hans Knibbe tijdens een retraite Zijnsoriëntatie en zijn verblijf op La Gomera, waar hij in de ongepolijste natuur ‘thuiskomt’.

Uitzending: zondag 7 oktober om 15.20 uur op NPO 2
Regie: Pat van Boeckel

Thuiskomen wordt uitgezonden bij de De Boeddhistische Blik bij de KRO-NCRV. 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV:E: info@kro-ncrv.nl