Doneer
tv-when-you-look-away-header-960

TV: When You Look Away

Wanneer het dochtertje van filmmaker Phie Ambo zich plotseling serieus begint af te vragen of ze een dier is, besluit zij al filmend de vraag te onderzoeken of er buiten het menselijk bewustzijn nog iets anders bestaat.

Bekijk de uitzending op npo.nl >>

Is ons bewustzijn lichaam gebonden of reikt het veel verder? Bestaan er meerdere werelden naast elkaar? Ambo laat zich op haar ontdekkingstocht leiden door associatie, zodat het toeval mede richting aan haar zoektocht geeft.

Iedere persoon die ze haar metafysische vragen voorlegt, brengt haar in contact met een volgende persoon. Zo komt ze terecht bij verschillende toonaangevende denkers als de vader van de snaartheorie, een boeddhistische monnik, een helderziende, een conciërge en een amateuronderzoeker die op basis van intuïtie een onderzoeksmethode heeft ontwikkeld waarmee hij het mysterie van ons bestaan denkt op te lossen.

De experimentele zoektocht wordt door Ambo in mooie associatieve beelden gevisualiseerd en leidt tot een andere blik op de werkelijkheid.

Uitzending: zondag 14 oktober om 15.20 uur op NPO2
Regie: Phie Ambo

When You Look Away wordt uitgezonden bij de De Boeddhistische Blik bij de KRO-NCRV. 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV:E: info@kro-ncrv.nl