Doneer
with-real-stars-above-my-head-960×370

TV: With Real Stars Above My Head

Alfredo heeft MS. Hij is bang dat zijn ziekte progressief is en hij wil daarom voor het te laat is zijn droom waarmaken en gaan wandelen in de Himalaya. Zijn arts raadt het hem af, maar hij vertrekt toch. Nu online te zien.

Alfredo Covelli heeft MS. Als hij zijn diagnose te horen krijgt, en zijn arts vertelt dat hij van plan is om een bezoek te brengen aan Ladakh, hoort hij dat dat het domste is wat hij in zijn situatie kan doen. Er zullen dan meer gaten in zijn hersenweefsel vallen. 

Bekijk With Real Stars Above My Head op npo.nl >>. Beschikbaar tot 1 jaar na uitzending.

With Real Stars Above My Head

With Real Stars Above My HeadVoor het te laat is wil Alfredo zijn droom waarmaken en gaan wandelen in de Himalaya. In de woestijn van het Ladakh-gebied komt hij een oude non tegen die in Nyerma woont, een klooster dat vlak bij het bekende Thiksey klooster voor mannen gebouwd werd door de Dutch Foundation for Ladakhi Nuns. De groep oudere nonnen zonder klooster kreeg daarmee een onderdak. Hij wordt er liefdevol opgenomen en mag wonen in een kamer van een non dei onlangs stierf.

Gaandeweg zien we hoe hij zijn ziekte naast de levenswijze van de nonnen legt, zich eraan spiegelt, de nonnen uitdaagt zonder dat hij hun taal kan spreken. Hij heeft alle spontane gesprekken tussen de nonnen laten vertalen, waardoor soms hilarische momenten ontstaan.

Alfredo Covelli beschouwt in deze film MS als een groep soldaten die de partizanen dreigt te overwinnen, maar daar vooralsnog niet in slaagt. De film is ontroerend en hilarisch tegelijkertijd, vooral op het moment dat hij een groepje oudere nonnen verleidt om het partizanen lied met hem te zingen. De film geeft tevens ene mooi beeld van het leven van Tibetaans Boeddhistische nonnen in Ladakh.

Een film van Alfredo Covelli

With Real Stars Above My Head is een productie van de boeddhistische stroming bij de KRO-NCRV en te zien op zondag 22 mei 2016 op NPO2.
Herhaling op Woensdag 25 mei 2016.

Lees ook: Mens durf te leven: boeddhisme en YOLO-drang

Mens durf te leven: boeddhisme en de YOLO-drang

You Only Live Once, het lijkt alweer een achterhaalde term. Een stopwoordje dat alleen nog gebruikt wordt door grappige ooms die hun pubernichtjes er ongemakkelijk mee maken. Maar toen René With Real Stars Above my Head zag over een jongen met MS die geheel tegen doktersadvies in een existentiële reis naar de Himalaya maakt besloot hij zich er toch maar aan te wagen: een column over YOLO. Want YOLO is eigenlijk heel boeddhistisch. Lees verder >>