Doneer

De kunst van het samenleven

De afstudeerfilm Allez, Viens! is een portret van een bonte groep meiden die samenleven in een woongroep. Veel mensen associëren het woord woongroep met een 'soft geitenwollensokken bestaan'. In werkelijkheid is samenleven met mensen juist best wel hardcore. In deze drie korte films gaat Biserka Šuran op zoek naar de kunst van het samenleven.

Deel 3: Woongroep Anand Jyoti
Hindoestaanse senioren in Nederland vormen een eenzame groep. Anno 2015 is het niet mee vanzelfsprekend dat hun kinderen hen in huis nemen. Woongroep Anand Jyoti is een apartementencomplex waar Hindoestaanse ouderen elkaar veel opzoeken en voor elkaar zorgen. Biserka maakte een videoportret van de gemeenschap. Hoe gaat het samenleven?

Deel 2: Huize Sandwijck
Hoe is het om als kind op te groeien in een woongroep? Biserka is te gast bij huize Sandwijck in Utrecht.

Deel 1: Ecodorp Bergen
Duurzaam samenleven, in harmonie met elkaar, de aarde en de kosmos. Dat is wat de mannen en vrouwen willen die momenteel werken aan het opbouwen van hun ‘ecodorp’, waar zij  duurzame huizen willen bouwen, ateliers, een restaurant, een winkel, werkplaatsen en allerlei gemeenschappelijke voorzieningen. Zo! Dat is niet niks. In deze korte film loopt Biserka een avondje mee tijdens de maandelijkse vergadering en praat zij met aspirant-ecodorpers.