Doneer
1620-Meditieren-Meditation-Marco Verch Professional Photographer_via Flickr

Word donateur en win: een cursus Vipassana voor beginners

Word donateur van Bodhi en maak kans op gratis deelname aan de cursus 'Vipassanameditatie voor beginners' van Inzichtmeditatie Amsterdam. Vipassana-leraar Riët Aarsse zal deze cursus begeleiden.

De introductiecursus Vipassanameditatie wordt aangeboden door Inzichtmeditatie Amsterdam en start op maandag 4 september 2023. Bodhi mag één cursusdeelname weggeven aan nieuwe donateurs.

Deze actie is inmiddels verlopen

 

Over de cursus

In vijf bijeenkomsten leer je de basis van deze meditatievorm. Centraal staat het ontwikkelen van aandacht (opmerkzaamheid, mindfulness). In de cursus wordt geoefend met de verschillende houdingen (zitten, lopen, staan). Er is ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Omdat deze meditatievorm zijn oorsprong heeft in het boeddhisme, worden ook een aantal onderwerpen uit deze levensfilosofie kort toegelicht. Ook gaat het over hoe je deze meditatie kunt toepassen in het dagelijks leven en wat verschillen zijn met andere vormen van meditatie. De laatste (zesde) bijeenkomst is een terugkombijeenkomst. De cursus wordt begeleid door Riët Aarsse.

Data: 4 september, 11 september, 18 september, 25 september en 9 oktober. Steeds van 20.00 – 21.30 uur in Amsterdam Oud-West. Met uitzondering van 18 september, dan zal de avond online plaatsvinden. De terugkombijeenkomst is op zondag 12 november.

Lees meer over deze cursus op de website van Inzichtmeditatie Amsterdam.

Word donateur en win introductiecursus VipassanameditatieBen je al donateur?

Dank je wel! Daar zijn we erg blij mee, dankzij jou kan Bodhi haar onafhankelijke journalistiek blijven creëren. Houd onze nieuwsbrief goed in de gaten, want binnenkort hebben we ook enkele winacties exclusief voor donateurs!

Ken je iemand die Bodhi ook zou móeten lezen?

Bijvoorbeeld een vriend(in), sanghagenoot of familielid? Stuur ze dan een link naar onze pagina ‘Maak kennis met Bodhi‘. Iedereen kan zich gratis en vrijblijvend inschrijven voor onze nieuwsbrief. Maar donaties zijn natuurlijk altijd welkom, ook eenmalige!

 

Omslagafbeelding: Meditieren/Meditation, door Marco Verch via Flickr.

Afbeelding in de tekst: Inzichtmeditatie Amsterdam.