Doneer
1620-Bodhi logo zonder byline met poppetje_logoboven2

Maak kennis met Bodhi

Bodhi is een onafhankelijk journalistiek platform over boeddhisme. We bieden persoonlijke verhalen over de toepassing van boeddhisme in het dagelijks leven. En houden je op de hoogte van ontwikkelingen binnen de boeddhistische wereld. Vanuit compassie en wijsheid reflecteren we op de maatschappelijke actualiteit. Onze redacteuren gaan altijd zelf op zoek naar verhalen en kijken niet weg als het lastig wordt.

Een greep uit onze artikelen:

Tukdam: een beoefening op de rand van de doodBodhi tukdam

Gevorderde beoefenaars van het Tibetaans boeddhisme komen tijdens hun overlijden soms in de staat van ’tukdam’ terecht. Klinisch gezien zijn ze dood, maar het lichaam raakt nog niet in verval. Dit verschijnsel trekt westerse opvattingen over lichaam en geest in twijfel.

Lees meer over Tukdam


Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen?

~

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!


Vice-premier Petra de Sutter over boeddhisme en politiek

Petra de SutterKun je op boeddhistische wijze politiek bedrijven? Wie kan die vraag beter beantwoorden dan Petra de Sutter, de Belgische vicepremier en minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven? “Als je begrijpt waarom iemand een andere opinie heeft dan jij, brengt dat je dichter bij die persoon.”

Lees het interview met Petra de Sutter


Wat gebeurt er als je boeddhisten psychedelica geeft?

boeddhist psychedelicaDat is te zien in de film ‘Descending the Mountain’. We spraken met regisseur Maartje Nevejan over de interactie tussen boeddhisme en psychedelica, de effecten van de huidige psychedelische renaissance en de opmars van boeddhistische psychedelische therapie.

Lees meer over boeddhisme en psychedelica


Houd boeddhistische journalistiek ook in de toekomst mogelijk

Bodhi is onafhankelijk en draait volledig op donateurs. Wil je ook bijdragen aan een gezonde psyche en een gezonde planeet? En Bodhi een sterk fundament geven om ook in de toekomst met unieke verhalen te komen? Overweeg dan om donateur te worden. De contributie bedraagt €19,50 per jaar. Dat is minder dan een kop koffie per maand! Ook eenmalige donaties zijn van harte welkom.

Word donateur!


Bodhi boeddhistisch geluidAfgelopen jaar is Bodhi gaan samenwerken met De Boeddhistische Blik, Uitgeverij Maitreya en online meditatieplatform 30NOW. Zo laten we het Boeddhistisch Geluid luider klinken in de samenleving. Elk kwartaal bieden we onze lezers verdieping en verrijking op basis van een actueel thema, zoals bijvoorbeeld ‘Crisis als kans’. Nog een goede reden om lid van Bodhi te worden…