Doneer
klimaatmars

Boeddhistisch blok tijdens Klimaatmars zondag 10 maart

Op zondag 10 maart gaat Nederland massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders!

De mars start om 13.00 uur op de Dam in Amsterdam. Het is mogelijk om met andere boeddhisten samen te lopen. Er is een apart blok gereserveerd in de stoet voor de boeddhistische gemeenschap. Je bent welkom om in dit blok mee te lopen en om boeddhistische symbolen mee te dragen indien gewenst. Dit draagt bij aan de herkenbaarheid van het blok.

Mensen die mee willen lopen met het boeddhistische blok verzamelen tussen 12.00 uur en 12.30 uur bij de Coffee Company, tegenover de Openbare Bibliotheek. Ga bij het verlaten van Amsterdam Centraal Station linksaf en loop dan richting de Oosterdokskade 137. Wil jij jouw aanwezigheid extra zichtbaar maken? Dat kan. Bodhi is aanwezig en doet videoverslag van de mars.

klimaatmars boeddhistisch blok

Contactpersoon voor het boeddhistische blok is Linda Docter, bereikbaar via sms op 06-17902946

Waarom demonstreren?

Organisaties en burgers die de straat op gaan willen een eerlijk klimaatbeleid. Zij zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken. Zij zijn:

  • voor een eerlijke verdeling van de lasten en lusten
  • voor ‘de vervuiler betaalt’
  • voor een toekomst waarin iedereen duurzaam en warm woont
  • voor een toekomst met echte, groene banen

De Klimaatmars wordt georganiseerd door Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Oxfam Novib en de Woonbond.