Doneer
Chinese dichteres Yu Xiuhua

Still tomorrow: docu over de Chinese dichteres Yu Xiuhua

Tot haar 41e leeft ze een onzichtbaar leven op het platteland van China, in een liefdeloos huwelijk. Totdat ze haar gedichten op social media zet en ze plotsklaps immens populair wordt. Toch is de dichtende Yu Xiuhua, die vanwege een hersenbeschadiging spastisch is, nog steeds niet gelukkig. Hoe dat komt, zie je in de bijzondere documentaire 'Still tomorrow', op zondag 31 januari, rond de klok van 15:25 op NPO2.

> Bekijk de uitzending op NPO Start

Bekijk Still Tomorrow op NPO start

De Chinese dichteres Yu Xiuhua mag nu dan immens populair zijn, maar tot haar 41e leefde ze een leven in de onzichtbaarheid. Voordat Yu bekend kwam te staan als ‘de Emily Dickinson van China’, woonde ze op het platteland waar ze in stilte gedichten schreef. Wanneer haar gedichten een hype worden op Chinese social media, wordt ze uit het niets beroemd.

Still tomorrow
Still uit de docu Still tomorrow, over de Chinese dichteres Yu Xiuhua

Yu is spastisch door een aangeboren hersenbeschadiging. Ze is uitgehuwelijkt aan een man die niets om haar geeft. Nu Yu beroemd is en geld verdient, durft ze voor het eerst te dromen over een toekomst zonder haar man.

De documentaire volgt hoe Yu als rijzende ster haar onafhankelijk wint, maar ook hoe ze onder ogen komt dat roem, geld en mooie gedichten haar handicap nooit kunnen oplossen.


Uitzending: Zondag 31 januari om ca. 15.20 uur op NPO2, bij de De Boeddhistische Blik van de KRO-NCRV.
Na de uitzending is het programma nog 30 dagen terug te kijken op NPO start.

Vragen of opmerkingen over deze uitzending? Je kan terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV: info@kro-ncrv.nl

Lees ook dit artikel van Didie Schackman over Still tomorrow