Doneer
header_the-mountain-path-01

The Mountain Path – een zoektocht door China

Edward A. Burger gaat diep in de bergen van China op zoek naar een boeddhistische kluizenaar die hem kan leren hoe hij in deze wereld moet leven.

Bekijk de uitzending op NPO Start ->

Onderweg ontmoet hij verschillende toegewijde kluizenaars; de asceet, de volhardende non, een wijze oude meester en zijn discipelen. Zij leven allemaal ver van de wereld en toch leren zij leren hem hoe hij in deze wereld moet leven.

Het is een film over de lef en de moed, die nodig is om afstand te nemen van talloze afleidingen van de geest om onze innerlijke wereld te verkennen. De kluizenaar begeleidt zijn leerling door zijn eigen innerlijke landschappen. Burger heeft dit jarenlang bij elk bezoek aan zijn meester ervaren. Deze bergen kan men niet verlaten zonder veranderd te zijn.

Edward A. Burger woonde meer dan twaalf jaar in China en is een van de weinige buitenlanders die bij de kluizenaars van het Zhongnan-gebergte heeft gewoond en gestudeerd.

The Mountain Path vertelt over zijn persoonlijke reis, inclusief het verhaal van hoe hij zijn leraar vond en de wereld van deze toegewijde kluizenaars binnentrad. We zijn getuige van de praktische dagelijkse uitdagingen van eenzaamheid in de bergen, terwijl de kluizenaars wijsheden delen over leven, dood en de reis naar binnen.

The Mountain Path is gemaakt van originele beelden die de filmmaker meer dan vijftien jaar geleden draaide om zijn film, Amongst White Clouds, te maken. The Mountain Path biedt een geheel nieuwe filmische ervaring met nieuwe interviews, een toegevoegde voice over en nieuwe montage. Dit levert geeft verdieping aan het verhaal over het tijdloze van de lessen van deze kluizenaars in de moderne tijd.

Regie: Edward A. Burger

 


  • The Mountain Path’ is te zien bij De Boeddhistische Blik, op zondag 12 juni om ca 14.45 uur bij KRO-NCRV op NPO2.
  • Vragen of opmerkingen over deze uitzending? Je kan terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV: info@kro-ncrv.nl