Doneer
documentaire-over-het-rosa-spier-huis

Documentaire over het Rosa Spier Huis: Goed Oud

Hoe te leven met vergankelijkheid? George Schouten onderzoekt het in deze documentaire over het Rosa Spierhuis, een wooncomplex voor senioren, afkomstig uit de kunst en wetenschap. Een jaar lang volgt hij een aantal bewoners, waarbij hij ook zelf de vergankelijkheid in de ogen kijkt.

Bekijk nu online >>

Goed Oud - terugkijken op npo.nl

Onder het motto: “een leven lang kunst” biedt het Rosa Spier Huis de bewoners een podium waar ze hun inspiratie kunnen delen met het publiek. Een grote verhuizing naar een nieuw gebouw is echter op handen en dat veroorzaakt de nodige zorg en onrust onder de bewoners.

In deze documentaire over het Rosa Spier Huis krijgt de vergankelijkheid vele gezichten.

In de aanloop naar de verhuizing maken we kennis met een ex-popmuzikant die zich zorgen maakt over het lot van zijn poes, of met een operaregisseur die verheugd is dat hij eindelijk een plekje in het Rosa Spier Huis heeft bemachtigd, maar eenmaal daar de kwetsbaarheid ervaart die hoort bij de ouderdom.

docmentaire over het rosa spier huis

Een soefi, die eerder zijn vrouw en kind heeft verloren, probeert richting te geven aan de steeds maar veranderende werkelijkheid die ervaren wordt door de bewoners. En een muzikaal echtpaar toont hoe muziek schoonheid en troost biedt.

Tijdens de draaiperiode wordt de regisseur van deze film zelf geconfronteerd met het ouder worden. De vergankelijkheid dringt zich aan hem op – evenals de schim van de dood. Met behulp van zijn boeddhistische opvattingen probeert hij met rechte rug de vergankelijkheid in de ogen te kijken.


Regie: George Schouten
Uitzending: zondag 17 mei om ca. 15.25 uur op NPO2 bij  de De Boeddhistische Blik van de KRO-NCRV. 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV:E: info@kro-ncrv.nl

Lees ook: Leven is als kersenbloesem – boeddhistisch omgaan met corona, de dood en ouder worden