Doneer
documentaire-verborgen-kansen-coronacrisis

Documentaire: Voorbij het virus. Verborgen kansen van de coronapandemie

Kan de coronacrisis een katalysator zijn om een positieve gedragsverandering teweeg te brengen? In de documentaire ‘Voorbij het virus’ onderzoekt Alexander Oey de verborgen kansen van de pandemie. Hoe kunnen we leren met minder consumptie een tevreden leven te leiden? Hoe kunnen we leren meer te genieten van dat wat er is? Te zien op zondag 11 april, om 15:25 op NPO2.

> Bekijk de uitzending op NPO Start

Kijk online naar Voorbij het virus
Nu de coronapandemie al een jaar duurt en we nog steeds in een lockdown zitten, snakt iedereen naar het oude normaal. Maar hoe realistisch is dat? Als deze crisis ons iets heeft geleerd, is het wel hoe kwetsbaar we zijn.

Onze welvaart, consumptiedrift en manier van leven heeft het natuurlijk evenwicht op aarde flink uit balans gehaald. Hoe kunnen we van daaruit terug naar onze oude vrijheden? Daarvoor moeten we niet alleen het coronavirus verslaan, maar ook kritisch naar onze eigen positie en gedragingen moeten kijken. Hoe kan de crisis een waardevolle katalysator voor ons worden om een positieve gedragsverandering teweeg te brengen? Welke kansen biedt deze crisis? Hoe kunnen we leren met minder consumptie een tevreden leven te leiden? Hoe kunnen we leren meer te genieten van dat wat er is? Zijn we nog in staat om ons gedrag te veranderen, zodat we een nieuw evenwicht kunnen realiseren die onze toekomst duurzamer maakt?

De film onderzoekt aan de hand van inspirerende voorbeelden hoe er ook kansen verborgen liggen in de huidige crisis.documentaire verborgen kansen coronacrisis


‘Voorbij het virus’ wordt op zondag 11 april, om 15:25 uitgezonden op NPO2 bij de De Boeddhistische Blik van de KRO-NCRV.

Vragen of opmerkingen over deze uitzending? Je kan terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV: info@kro-ncrv.nl