Doneer
tv-Everything-Will-Change-header-2000×758

Everything Will Change – dystopische film over uitsterven

Drie twintigers ontdekken in het jaar 2054 per toeval dat de steriele aarde waar zij op leven ooit een groene planeet is geweest met een rijk palet aan flora en fauna. Wat is er gebeurd? Zondagmiddag 6 november te zien op NPO2.

Kijk deze film terug via NPO Start:
Everything will change

Ze trekken ze eropuit om antwoord te krijgen op brandende vragen als: ‘Wat is een giraf? Waarom bestaan al die dieren van vroeger niet meer?’ In een geheimzinnig archief ontmoeten de vrienden een reeks wetenschappers en wijze dichters die informatie en herinneringen verzamelen rondom de zesde grote golf van het uitsterven van het dieren- en plantenrijk op aarde.

De zoektocht van het drietal brengt hen terug naar de jaren 2020: de tijd dat de mensheid zijn laatste kans kreeg in te grijpen en die kans verspeelde. De drie zijn geschokt en bedenken een reddingsplan, maar hun poging om de mensheid wakker te schudden en de geschiedenis ongedaan te maken, mislukt jammerlijk. Ontgoocheld beseffen ze dat hun wereld niet meer te redden valt. Maar dan volgen ze de raadselachtige aanwijzingen van een oude antiquair op en komen ze tot een moedig besluit dat alles zal veranderen.

De film vermengt toekomstfictie met wetenschappelijk aangetoonde feiten over massa-extinctie, met als resultaat een aangrijpende overdenking over het mens-zijn. Indrukwekkende natuuropnamen worden afgewisseld door futuristische infraroodbeelden en gesprekken met topwetenschappers en vooraanstaande kunstenaars. Begeleid door intense synthesizerklanken en scherp gekozen folkmuziek gaan we mee op een natuurhistorische reis, waarbij we ons eigen heden herontdekken: de jaren 2020 als tijdperk van mogelijkheden. De film confronteert ons met de ondoorgrondelijke schoonheid van de wildernis en onderzoekt onze oer-relatie met de natuur. Waar ligt toch de wortel van alle ellende die we de aarde aandoen?


  • Regie: Marten Persiel
  • De film ‘Everything Will Change’ is te zien bij De Boeddhistische Blik op zondag 6 november om ca. 14.50 uur op NPO2.
  • De Boeddhistische Blik is de titel waaronder alle programma’s van de boeddhistische stroming vallen, de uitzendingen worden verzorgd door KRO-NCRV. Vragen of opmerkingen over deze uitzending? Je kan terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV: info@kro-ncrv.nl

Thema ‘Crisis als kans’ bij Boeddhistisch Geluid

Onder de naam ‘Boeddhistisch Geluid’ is Bodhi een samenwerkingsverband aangegaan met enkele andere boeddhistische media-initiatieven. Elk kwartaal duiken we samen in een actueel thema. We trappen af met: ‘Crisis als kans’. Door dit thema van verschillende kanten te belichten, willen we onze lezers verdieping en verrijking bieden. Naast onze journalistieke artikelen op Bodhi, kun je over dit thema relevante boeken lezen bij uitgeverij Maitreya, lezingen en geleide meditaties volgen bij online meditatieplatform 30NOW, en uitzendingen van De Boeddhistische Blik bekijken. De komende periode zullen we de themapagina op onze website verder vormgeven.