Doneer
1620-podcast crisis als kans

Podcast: Een persoonlijke crisis als kans

Een podcast op Bodhi? Jazeker, onze redacteur Sofia Opfer greep het thema 'crisis als kans' aan om een podcast te maken. Over hoe een persoonlijke crisis je naar het boeddhisme kan leiden. Veel luisterplezier!

Ieder mens krijgt vroeg of laat te maken met een persoonlijke crisis. Of het nu gaat om een burn-out of het verlies van een dierbare: een crisis zet je leven op zijn kop. Dat heeft akelige gevolgen, maar het kan ook het begin zijn van positieve verandering.

In deze podcast interviewt Sofia Opfer twee mensen die allebei hun eigen persoonlijke crisis doormaakten; Aracelly worstelde met haar adoptieverleden en Hans dronk teveel. Zij vertellen hoe ze met hun crisis omgingen en vooral ook hoe zij er een positieve draai aan wisten te geven, mede dankzij het boeddhisme. Ook komen Sobhanandi en Tarini aan het woord, twee boeddhistische leraren. Zij leggen uit wat de boeddhistische leer te bieden heeft tijdens een persoonlijke crisis.

Met dank aan Mark Opfer voor de geluidsbewerking.
De omslagafbeelding ‘Stability’ is gemaakt door Jason Burke, via Flickr. De afbeelding bij de podcast ‘Buddhism’ is gemaakt door Shapour Bahrami, via Flickr


Thema ‘Crisis als kans’ bij Boeddhistisch Geluid

Onder de naam ‘Boeddhistisch Geluid’ is Bodhi een samenwerkingsverband aangegaan met enkele andere boeddhistische media-initiatieven. Elk kwartaal duiken we samen in een actueel thema. We trappen af met: ‘Crisis als kans’. Door dit thema van verschillende kanten te belichten, willen we onze lezers verdieping en verrijking bieden. Naast onze journalistieke artikelen op Bodhi, kun je over dit thema relevante boeken lezen bij uitgeverij Maitreya, lezingen en geleide meditaties volgen bij online meditatieplatform 30NOW, en uitzendingen van De Boeddhistische Blik bekijken. De komende periode zullen we de themapagina op onze website verder vormgeven.