Doneer
Bay Hagebeek

Mediteren buiten de mainstream

Hoe kun je als lid van de LHBTQIA+ community binnen het boeddhisme je eigenheid verder ontdekken en ontwikkelen? Rondom deze vraag begeleidt Bay Hagebeek (1972) een meditatiedag op zondag 17 november in Zencentrum Amsterdam.

Tijdens deze meditatiedag verkent Bay Hagebeek deze onderwerpen met behulp van geleide meditaties, stiltemeditaties, uitwisseling en een lezing. De bijeenkomst is van 10 tot 17 uur. Naast de onkosten van 25 euro, kun je, naar goed boeddhistisch gebruik en eigen inzicht/draagkracht, een bedrag geven voor de begeleiding van Bay.

Mediteren buiten de mainstream: “De verlichte Boeddha was ook genderoverstijgend.”

Volgens Bay Hagebeek was het een levenstaak van de persoon Boeddha om anderen duidelijk te maken dat iedereen vrijheid kan ervaren en daar horen geen hokjes bij horen. In een interview op Bodhi zegt ze daarover: “Het begrip ‘verlichting’ vind ik belangrijk, ik vertaal het als ‘vrijheid’. Ik zeg ook wel dat verlichting aan gender voorbijgaat en dat de ‘Boeddha’ die de verlichting bereikte, hoewel de historische figuur een man was, ook genderoverstijgend was, eigenlijk ook non-binair.

Aanmelden
Aanmelden kan via de website van Amsterdam Inzicht Meditatie

Meer over Bay Hagebeek
Bay heeft de Insight Revolution Sangha in Nijmegen opgezet. Die sangha is het gevolg van ontwikkelingen in de Against the Stream-sangha en de voormalige Dharma punx-community.