Doneer
tv-mission-joy-2000×758

Mission Joy – de vriendschap tussen de Dalai Lama en Desmond Tutu

Oscarwinnaar Louie Psihoyos geef een inkijk in de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Dalai Lama en Aartsbisschop Desmond Tutu. De twee Nobelprijswinnaars vonden elkaar in hun gezamenlijk doel: laten zien hoe je vreugde kan vinden in moeilijke tijden.

Mission Joy schetst een indrukwekkend beeld van hun vijfdaagse ontmoeting in Dharamsala in India, de thuisbasis van de Dalai Lama en de Tibetaanse regering. Ze kwamen hier samen om hun vriendschap te vieren en hun wijsheden met elkaar te delen.

Een breed scala aan gespreksonderwerpen komt voorbij: liefde, karma, schuld en vergeving, vreugde, geloof, meditatie en reïncarnatie. Een masterclass in het vinden van geluk en een prachtig portret van twee mannen.

 


  • ‘Mission Joy: Finding Happiness in Troubled Times’ is te zien bij De Boeddhistische Blik, op zondag 14 januari om ca 15.20 uur bij KRO-NCRV op NPO2. (Eerder uitgezonden in 2022)
  • Vragen of opmerkingen over deze uitzending? Je kan terecht bij het Klant Contact Centrum van KRO-NCRV: info@kro-ncrv.nl

De omslagafbeelding is gemaakt door Tenzin Choejor