Doneer
touch_base

Tom Hannes in gesprek met vicepremier Petra de Sutter

Zondag 17 januari vindt van 11:00 tot 13:00 uur de online opening plaats van de expo Touch base, met de schilderijen van Tom Hannes. Tijdens deze opening gaat Hannes in gesprek met de Vlaamse vicepremier Petra De Sutter. Dat alles omlijst door de verbluffende zang en muziek van Naima Joris.

Tom Hannes – sinds 2013 vaste columnist van Bodhi – is een man met vele gezichten. Hij is boeddhistisch meditatieleraar, therapeut, columnist voor De Standaard en Knack, en filosofisch onderzoeker aan de universiteit van Eindhoven. Met de band We Are Not kroop hij in de huid van David Bowie, David Byrne en Lou Reed. We kennen hem ook als auteur van boeken als ‘Zen of het konijn in ons brein’ en ‘Leven in het nu’. In 2020 verschenen van hem ‘Wat kan ik leren van de Boeddha?’ en ‘Als een Boeddha, als een uilskuiken’.

Zijn oude liefde voor het boeddhisme toont zich echter niet alleen in woorden, maar ook in schilderen, zijn eerste grote liefde. Daarom worden zijn twee laatste boeken samen gepresenteerd op de opening van een nieuwe tentoonstelling ‘Touch Base’. Hij toont er een selectie van werken met expliciet boeddhistische thema’s. De oudste werken dateren van halverwege de jaren 1990, toen hij zijn eerste praktische stappen zette in het zenboeddhisme. De meest recente werken zijn van 2020. Dat maakt de tentoonstelling tot een retrospectieve van een zoektocht die al pakweg 25 jaar lang duurt.

Zondag 17 januari van 11:00 tot 13:00 uur gaat Tom Hannes ter gelegenheid in gesprek met vicepremier Petra De Sutter over de rol van boeddhisme in hun beider levens. Moderator van dienst is Magali Elali. Naima Joris zorgt voor de muzikale omkadering.

Via deze link kun je het event live meemaken vanaf je favoriete apparaat.

De expo zelf loopt t/m zondag 31 januari 2021 en kan gratis bezocht worden. Omwille van de geldende coronamaatregelen mogen er maximaal 25 personen tegelijkertijd in de ruimte aanwezig zijn (mondmasker verplicht)tom hannes petra de sutter