Doneer
tv-widening-circles-joanna-macy-kro_ncrv-960

TV: Widening Circles

De 87 jarige milieu-activiste Joanna Macy laat zien hoe we kunnen leren leven in een bedreigde wereld. De Boeddhistische Bik zendt zondag een herhaling uit van deze documentaire, om 15:25 op NPO2.

De 87 jarige milieu-activiste Joanna Macy laat zien hoe we kunnen leren leven in een bedreigde wereld. Al jaren horen we berichten dat de wereld die we kennen bedreigd wordt. Nucleaire rampen, klimaatverandering, de lijst is lang. Het goede nieuws is dat we er nog steeds zijn, maar iedere nieuwe calamiteit roept een verlangen op om je kop in het zand te steken. Regisseur Pat van Boeckel maakt de documentaire juist ook met het oog op de Amerikaanse verkiezingen.

Nu te zien op npo.nl >>

Widening Circles op npo.n;

Widening circles is het inspirerende verhaal van de 87 jarige Amerikaanse milieu-activiste Joanna Macy, die laat zien hoe je het slechte nieuws onder ogen kunt zien en dan verder kunt gaan.

Ontkenning, verlamming en depressiviteit waren de verschijnselen die Macy al in de jaren zeventig herkende bij mensen die het nieuws over de mogelijke vernietiging van de aarde lieten binnenkomen. Ze vond uit dat als je de mogelijkheid schept om de pijn over de wereld onder ogen te zien, mensen zich openen en zich kunnen identificeren met de ander en de natuur en vervolgens in actie willen komen om te beschermen wat hun lief is.

The work that reconnects werd een methode die inmiddels in veel landen wordt toegepast, en niet alleen door milieu-activisten. Het blijkt een manier te zijn om te leren leven in een bedreigde wereld. In de documentaire maken we kennis met verschillende mensen, die ieder op hun eigen manier ‘The work that reconnects’ toepassen in hun leven en hun werk.

Regie, camera en montage: Pat van Boeckel

Widening Circles is een productie van de boeddhistische stroming bij de KRO-NCRV.
Uitzending:
 26 maart 2017, 15:00 op NPO2
Herhaling:
29 maart 2017, 07:55 op NPO2
Dit programma werd eerder uitgezonden in 2016

Een hopeloos gevalLees ook: Een hopeloos geval
Hoe brand je niet op als activist? Mari kreeg het boek ‘Active Hope: How to Face the Mess We’re in Without Going Crazy’ van Joanna Macy aangeraden. Maar lukte het ook om het daadwerkelijk te lezen?
Lees verder>>

Aktieve hoopHet boek Active Hope van Joanna Macy en Chris Johnstone is in het Nederlands vertaald. De auteurs presenteren in dit boek een praktische methode waarmee we ons kunnen bevrijden van de machteloosheid en moedeloosheid tegenover de omvang van de problemen die op ons afkomen.
Lees meer >>