Doneer
1620-Win_caring_nieuw

Word donateur en ontvang het boek ‘Caring’ van Tarthang Tulku

Schrijf je in als donateur van Bodhi en maak kans op het boek 'Caring' van Tarthang Tulku. De eerste vijf nieuwe donateurs zullen een boek ontvangen.

Caring, over de kracht van zorgzaamheid

Zorgzaamheid is het medicijn dat wij en de wereld om ons heen dringend nodig hebben. Dat is de boodschap van Tibetaans boeddhistisch leraar Tarthang Tulku. Begin dit jaar verscheen de Nederlandse vertaling van zijn nieuwste boek: Caring.

“Pure, liefdevolle zorg geeft een gevoel van vrede: we herkennen het direct. En reageren erop zoals een plant reageert op vocht. Maar vaak kennen we dit soort oprechte zorg vooral door de afwezigheid ervan – als gevolg van onze manier van leven, of de manier waarop we met onszelf omgaan. En door dit pijnlijke gebrek aan waardering voor onszelf verliezen we op den duur ook ons vermogen om echt om anderen te geven.”

In Caring verkent de Tibetaanse lama uit de Nyigma traditie het belang van zorg en van ‘leren zorgen’ en past dit toe op verschillende vlakken van het leven. Volgens hem kan zorgzaamheid ons in contact brengen met de diepste mysteries van de menselijke natuur en ons helpen ons hoogste potentieel te bereiken. De hoofdstukken worden afgewisseld met concrete oefeningen om in je eigen leven toe te passen.

Tarthang Tulku woont in Californië en schreef dit boek speciaal voor een westers publiek. De titel, die zowel naar zorg als zorgzaamheid verwijst, lieten de vertalers bewust onvertaald.

Word donateur en ontvang het boek ‘Caring’

De eerste vijf nieuwe donateurs ontvangen het boek van Tarthang Tulku. Deze actie is inmiddels verlopen. De winnaars hebben per email bericht ontvangen.

Wie is Tarthang Tulku?

Tarthang Tulku Rinpoche is is een lama uit de Tibetaans boeddhistische Nyingmaschool. Hij werd geboren in 1935 in Oost-Tibet, waar hij les kreeg van de belangrijkste Tibetaans boeddhistische meesters van de twintigste eeuw. Nadat hij Tibet verliet gaf hij van 1962 – 1968 les aan de Sanskriet Universiteit in Varanasi, India. Daarna vestigde hij zich in de Verenigde Staten. Hij stichtte verschillende Nyingma centra wereldwijd, waaronder het centrum in Amsterdam.

Behoud van de Tibetaanse taal en teksten

Tarthang Tulku zet zich al meer dan 50 jaar in voor het behoud, het herdrukken en de verspreiding van traditionele boeddhistische teksten in het Tibetaans. Dit jaar is hij bezig met het herdrukken van 1000 collecties van de volledige verzameling opgeschreven lessen van de Boeddha (Kangyur). Deze collecties bestaan elk uit 108 boeken. Alle boeken worden gratis uitgedeeld op de Wereldvredesceremonie in Bodhgaya aan kloosters, studiecentra en individuele beoefenaars in januari 2024. Boeddhistische centra of universiteiten in Nederland kunnen deze collectie tegen een vergoeding ook verkrijgen. Neem voor meer informatie contact op met gudavanderlee [at] nyingma [punt] nl.

Meer weten?