Doneer
1620-Kunst van het ziek zijn – header

Win: De kunst van het ziek zijn

In samenwerking met Uitgeverij Maitreya geven we drie exemplaren weg van 'De kunst van het ziek zijn'.

win de kunst van het ziek zijn

“Doordat ik het gevoel had dat de Boeddha begreep met welke moeilijkheden ik te kampen had, kon ik elke dag opnieuw proberen vrede te sluiten met het besef dat onaangename en pijnlijke ervaringen deel uitmaken van het mens-zijn, en dat we dukkha – lijden, stress, angst – creëren wanneer we ons hiertegen verzetten.

Zelfs in de somberste begindagen van de ziekte, toen ik niet begreep wat me overkwam (was ik stervende?), was er altijd die eerste edele waarheid, die me overeind hield en me voorhield: je weet dat het gewoon zo verloopt. Je bent geboren en dus kun je ziek worden. Dat gaat bij iedereen anders in zijn werk. Dit is een van de manieren waarop het bij jou in zijn werk gaat.”

Afgelopen jaar verzorgde Uitgeverij Maitreya de Nederlandse vertaling van dit populaire boek, waarin de Amerikaanse schrijfster Toni Bernhard haar boeddhistische beoefening toepast op chronisch ziek zijn. We geven drie exemplaren weg. Lees ook de voorpublicatie.


Deze winactie is verlopen, winnaars hebben per email bericht ontvangen.