Doneer
Boeddhistisch Geluid

Kinderen

Op het moment dat je kinderen krijgt, komt je leven in een snelkookpan terecht. Tijd voor jezelf? Of tijd om op je kussen te zitten? Dat had je gedroomd! Gelukkig biedt het dagelijks leven genoeg oefenmateriaal. Deze tijd brengt voor ouders extra uitdagingen met zich mee. Naast de slapeloze nachten voeren we strijd met onze kinderen over schermtijd, en moeten we ze leren omgaan met de hoge verwachtingen die de prestatiemaatschappij aan hen stelt. En aan opvoeders – om ze zo gelukkig en succesvol mogelijk te laten opgroeien. Hoe bereid je kinderen voor op de complexe wereld om ons heen? Hoe leer je ze bewust om te gaan met verschillende perspectieven? En om authentiek en veerkrachtig te zijn – in harmonie met de onvermijdelijke veranderingen van het leven? Dat onderzoeken we dit kwartaal bij Boeddhistisch Geluid.

Van onze partners

Thumbnail voor Het geluid van een kind dat nee zegt

Het geluid van een kind dat nee zegt

De Boeddhistische Blik Van alle moeilijke taken die je als mens met jezelf confronteren is het ouderschap misschien wel de ingewikkeldste. We kijken mee met elf ouders in een helend groepsproces.
Thumbnail voor Boeddha in de Polder: Onderwijs

Boeddha in de Polder: Onderwijs

De Boeddhistische Blik Hoe voeden we de nieuwe generatie op? In deze aflevering van Boeddha in de Polder spreekt Joris Linssen met mensen uit het onderwijs die spiritualiteit en zingeving inzetten om de nieuwe generatie tot bloei te brengen.
Thumbnail voor Pillen of chillen

Pillen of chillen

De Boeddhistische Blik Pillen of chillen is een documentaire over mindfulness als alternatief voor Ritalin bij de behandeling van ADHD.
Thumbnail voor Joan Halifax - Sofie leert dapper te zijn

Joan Halifax - Sofie leert dapper te zijn

Uitgeverij Maitreya Tijdens een griezelige onweersbui komt Sofie een verdwaalde oude hond tegen. Ze zijn allebei bang, maar leren samen hoe je elke angst kunt overwinnen.
Thumbnail voor Sara Marlowe - Niet zomaar een pizza

Sara Marlowe - Niet zomaar een pizza

Uitgeverij Maitreya Het is de laatste schooldag en Jaimy viert dit met een pizzafeestje – waar de kinderen ontdekken hoe hun pizza hen met de rest van onze planeet verbindt.
Thumbnail voor Doe's lief - compassietraining voor kinderen

Doe's lief - compassietraining voor kinderen

30NOW Bekijk deze online boekbespreking met auteurs Irma Smegen en Marjolein Prenger.
Thumbnail voor Anders omgaan met boosheid

Anders omgaan met boosheid

30NOW Met speciale aandacht voor conflicten, (vecht)scheiding en ouderschap zonder boosheid. Bekijk deze online boekbespreking met David Dewulf.
Thumbnail voor Durf je de snelheid uit je dag te halen?

Durf je de snelheid uit je dag te halen?

30NOW "Het is zo jammer dat veel ouders zoveel stress ervaren bij zoiets moois als het ouderschap." Een gesprek met expert Mindful Parenting Marjolein Prenger.